Meubilair Gardeluxe-Carabas in Park Randenbroek Amersfoort

vrijdag 24 juni 2005
timer 2 min
Meubilair Gardeluxe-Carabas in Park Randenbroek Amersfoort Het Park Randenbroek gelegen tussen de wijken Randenbroek en Dorrestein in Amersfoort is onlangs feestelijk heropend. Het historische park heeft namelijk een grondige renovatie ondergaan.
 Meubilair Gardeluxe-Carabas in Park Randenbroek Amersfoort

 Meubilair Gardeluxe-Carabas in Park Randenbroek Amersfoort

Meubilair Gardeluxe-Carabas in Park Randenbroek Amersfoort

Het Park Randenbroek gelegen tussen de wijken Randenbroek en Dorrestein in Amersfoort is onlangs feestelijk heropend. Het historische park heeft namelijk een grondige renovatie ondergaan.

Park Randenbroek is een voormalig landgoed dat met de uitbreiding van de stad in stedelijk gebied is komen te liggen. Bij de renovatie van dit speciale project werd op elk detail gelet, zo ook bij de keuze van het meubilair. Daarbij gold als belangrijke eis dat het historische karakter van het park bewaard bleef. Gekozen werd voor de tijdloze klassieke banken van Gardeluxe-Carabas. Gardeluxe-Carabas produceert sinds 20 jaar een collectie klassieke parkbanken. De banken zijn gemaakt van gietaluminium/gietijzer in combinatie met hardhout en vervolgens bewerkt met een speciaal in eigen huis ontwikkeld verfprocédé. De gemeente Amersfoort heeft gekozen voor twee type banken uit de collectie van Gardeluxe. De Gaia bank en de Mattijs bank. De Gaia bank is een monumentale, Victoriaanse bank die stamt uit het midden van de vorige eeuw. De Mattijs bank kenmerkt zich door een gietijzeren-motief (poten) geïnspireerd op de vormen van boomtakken. De Gaia is in twee maatvoeringen geleverd namelijk 200cm en 360cm. De Gaia 360cm is speciaal voor dit project op maat gemaakt. Daarnaast hebben de banken een extra behandeling ondergaan, zodat gespoten graffiti gemakkelijk te verwijderen is.

Terug naar overzicht >>>