Moonjumper meet sprongkracht

dinsdag 8 februari 2011
timer 2 min
  In verschillende sporten is sprongkracht een belangrijk aspect om prestaties te leveren. Bij volleybal bijvoorbeeld kan net die paar centimeter hoger springen het verschil maken. Maar hoe train je het verbeteren van deze sprongkracht?
Moonjumper meet sprongkracht

 

Winst of verlies


En hoe meet je de effecten van deze training? Nijha heeft  in samenwerking met sportfysiotherapeut en volleybalexpert Martin Moons de Moonjumper ontwikkeld. Een spronghoogtemeter waarbij je de sprongkracht verbeterd en kunt meten. Winst of verlies bij spelsporten als volleybal, voetbal of basketbal kan in een klein spronghoogteverschil zitten. Dat is de moeite van het trainen waard. Helaas ontbreken vaak de mogelijkheden om objectief te kunnen meten of spronghoogtetraining effect heeft. Met de spronghoogtemeter Moonjumper en het bijbehorende trainingsprogramma wordt effectief de sprongkracht voor verschillende sporten getraind.

Direct toepasbaar


De Moonjumper is ontwikkeld vanuit wensen uit de praktijk. Het resultaat is dan ook direct toepasbaar. Een handzame en verplaatsbare installatie die spronghoogte meet. Uniek aan de Moonjumper is dat zowel vanuit stand als vanuit aanloop gemeten kan worden. Dit maakt de spronghoogtemeter ook geschikt voor meerdere sporten. Deze natuurlijke spronguitvoering en een duidelijk focuspunt daagt iedere sporter uit tot hoger springen. Met een meetbereik van180 tot 360 cm kan het ingezet worden voor zowel reikhoogte bij een sprong als kophoogte bij voetbal. De meting is nauwkeurig tot op 1 cm en ijken is zelfs mogelijk. Door gebruik te maken van een meetschijf is het aantikvlak beperkt en daardoor zeer precies. Daarbij kan de meetschijf ook nog eens vervangen worden door een trainingsbal.

Vrijstaand te plaatsen


De Moonjumper is vrijstaand te plaatsen door een rolvoet met contragewicht aan de onderzijde. Maar het is ook mogelijk om de spronghoogtemeter te bevestigen aan een zuil, klimrek of scheidsrechterstoel. Met een schuifknop is de te springen hoogte snel instelbaar en af te lezen. Differentiëren in hoogte is erg eenvoudig. Door de flexibiliteit in opstelling is er altijd wel een plek in de trainingsruimte of op het veld te vinden waar de Moonjumper opgesteld kan worden. Bij de Moonjumper wordt een uitgebreide handleiding van ruim 30 pagina’s meegeleverd met uitleg over het meten en trainen van spronghoogte.
 

Terug naar het overzicht >>>