Nat spoor in Beek-Ubbergen

vrijdag 25 april 2008
timer 2 min
Nat spoor in Beek-Ubbergen Beek-Ubbergen is gelegen op een stuwwal, waarbij op diversen locaties bronwater aan de oppervlakte komt. Dit water werd tot enkele jaren geleden op de riolering geloosd maar met het ‘water werkt!’ project is dit water weer bovengronds gebracht en op een speelse manier zichtbaar gemaakt.
Nat spoor in Beek-Ubbergen

\"\"

Nat spoor in Beek-Ubbergen

Beek-Ubbergen is gelegen op een stuwwal, waarbij op diversen locaties bronwater aan de oppervlakte komt. Dit water werd tot enkele jaren geleden op de riolering geloosd maar met het ‘water werkt!’ project is dit water weer bovengronds gebracht en op een speelse manier zichtbaar gemaakt.

Langs het tracé is eveneens het hemelwater opgevangen en aan deze stroom toegevoegd. Gwendolijn Vugs van Ingenieursbureau Moons: “In het straatprofiel is dit natte spoor in steen uitgevoerd en in de groenstroken is juist gekozen voor een groene beek. De knooppunten zijn extra geaccentueerd, zodat het oog de gang van het water kan blijven volgen.

De waterstromen voegen een speels element toe aan de hele woonomgeving. Doordat de ‘beken’ gevoed worden door bronwater dat uit de stuwwal opwelt is er een constante waterstroom die, tijdens en kort na neerslag, extra gevoed wordt door het hemelwater. Juist door deze constante stroom is de beek een waardevol element in de openbare ruimte.”

Terug naar overzicht >>>