Nationale Bomenbank B.V. wint Ondernemersprijs Drechtstreek 2009

zondag 24 januari 2010
timer 2 min
  Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Dordrecht is de Nationale Bomenbank B.V. in Bleskensgraaf tot winnaar van de Ondernemersprijs Drechtstreek uitgeroepen.    
Nationale Bomenbank B.V. wint Ondernemersprijs Drechtstreek 2009

 

Structuur en externe evaluatie

Pieter Jan de Winter, directeur/mede-eigenaar van de Nationale Bomenbank, ontving uit handen van Jos van der Vegt, de voorzitter van de Kamer van Koophandel Rotterdam, de trofee en de bijbehorende oorkonde. De jury meldt over De Winter: Hij brengt graag structuur aan in zijn bedrijf; vanuit een strategisch meerjarenplan worden jaarlijks diverse plannen op deelgebieden van de onderneming opgezet, incl. periodieke evaluatie met een externe partij.

Een voorbeeld voor maatschappelijk verantwoord ondernemen


Volgens het oordeel van de jury is het bedrijf is niet alleen succesvol door de goede taakverdeling binnen de directie, doch vooral ook door haar visie, innovaties en wijze van aanpak. Binnen haar branche vervult de onderneming een voorbeeldfunctie op diverse deelgebieden. De onderneming streeft nadrukkelijk naar een verantwoord evenwicht tussen financieel economische resultaten, sociale belangen en het milieu, ofwel de drie P’s (profit, people, planet) en schroomt zelfs niet om de resultaten hiervan extern te laten onderzoeken. Jaarlijks worden zgn. MVO acties georganiseerd en het bedrijf beschikte als eerste onderneming in Nederland over een milieu management systeem. De onderneming levert alleen zogenaamde EKO bomen.

De winnaar liet daarmee de andere genomineerden, proserve B.V. en Super de Boer van Daalhuizen vof, achter zich. De Ondernemersprijs Drechtstreek wordt jaarlijks georganiseerd om waardering voor goed ondernemerschap in de regio zichtbaar te maken en te bekronen.

Zwaarste Nederlandse boomverplanting ooit


In december verplantte De Nationale Bomenbank nog de 125 jaar oude  ‘Keizerlanden Eik’ in het Landsherenkwartier van Deventer verplant. De boom die inclusief kluit een totaalgewicht heeft van 360 ton, is toen veertig meter versleept. Het was de grootste verplanting ooit uitgevoerd in Nederland. Bekijk hier het hele artikel.