Neri verlichting en kiosken

dinsdag 23 februari 2010
timer 2 min
Door de recente vorming van de Targetti Poulsen Group heeft Louis Poulsen Lighting in Hoofddorp per direct de alleen vertegenwoordiging van Neri Openbare Verlichting in Nederland overgenomen van AKA Almere.
Neri verlichting en kiosken

Verlichting

`Het programma van Neri is een perfecte aanvulling op het programma en imago van Louis Poulsen Lighting met als direct gevolg, een breder aanbod geheel passend bij onze verlichtingsfilosofie: functie, comfort en ambiance´, aldus Hans Wiemers, Salesmanager bij Louis Poulsen Lighting bv. In Italië is Neri de marktleider op het gebied van Openbare Verlichting en Urban Decor. De Openbare Verlichting van Neri bestaat onder andere uit een breed aanbod in klassieke armaturen met hoogwaardige lichttechniek en een serie moderne armaturen welke zich zowel esthetisch als lichttechnisch onderscheiden op de Nederlandse markt.

Stadskiosk

 ´In het Neri-assortiment is ook een serie gietijzeren kiosken opgenomen. Niet verwonderlijk, aangezien je in Zuid Europa de kiosk op ieder stadsplein tegenkomt. Het is dé ontmoetingsplek voor de lokale bevolking voor het halen van een espresso of een krant. In Nederland was de kiosk vroeger ook een bekend verschijnsel, echter in de loop van de jaren ‘60 verdween de kiosk uit het straatbeeld. “Oorzaak was de opkomst van het krantenabonnement, echter nu zie je de abonnementen teruglopen en wordt de losse verkoop voor de uitgevers weer veel belangrijker”, aldus Hans Wiemers. “Op dit moment worden veel pleinen door de stedelijke vernieuwing opnieuw ingericht. En dan is een gietijzeren kiosk een aanwinst voor zo’n plein”. Kiosken worden door verschillende partijen besteld, bijvoorbeeld gemeentes welke hun toeristisch informatiepunt hier in vestigen, of de kiosk verhuren aan een exploitant. Daarnaast worden de kiosken ook direct besteld door bedrijven, zoals bijvoorbeeld aan Stadskiosk uit Breukelen. Stadskiosk is een franchise onderneming die in iedere stad met meer dan 40.000 inwoners een kiosk wil plaatsen. De eerste kiosk wordt binnenkort geplaatst in Heerenveen, daarna volgen: Almere, Zwolle en Arnhem. Naast kranten en boeken en tijdschriften gaan deze kiosken ook koffie, tabak en loten verkopen.

Terug naar het overzicht >>>