Nieuw informatiesysteem openbare ruimte

woensdag 20 oktober 2010
timer 2 min
Nieuw informatiesysteem voor openbare ruimte Advies- en ingenieursbureau DHV introduceert CORTEX, een geïntegreerd informatiesysteem voor het beheer van de openbare ruimte. Gemeenten kunnen met het systeem op een eenvoudige manier hun areaal beheren, zoals riolering, groen, wegen en openbare verlichting.
Nieuw informatiesysteem openbare ruimte


Compleet en intgraal overzicht


Met CORTEX krijgen gemeenten met één muisklik een compleet en integraal overzicht van de inrichting van de openbare ruimte. Ook is strategische informatie snel beschikbaar en kunnen gemeenten informatie online delen met de eigen organisatie en burgers.

Informatie paraat


Het is van groot belang voor alle besluiten dat gemeenten correcte informatie over de openbare ruimte hebben. Wetgeving speelt namelijk de laatste jaren een steeds belangrijkere rol bij het beheer. Zo bepalen de recente wet Informatie Uitwisseling Openbare Ruimte (WION) en Basisregistratie Gebouwen (BAG) dat gemeenten gegevens over kabels, leidingen en gebouwen paraat moeten hebben.

BGT-proof


Daar komt binnenkort de nieuwe wet BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie) bij. Hierdoor worden gemeenten verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van de informatie over de openbare ruimte. CORTEX maakt het mogelijk om een gemeente ‘BGT-proof’ te maken. Volgens de huidige planning wordt de BGT tussen 2012 en 2015 ingevoerd.

GIS-webapplicatie


CORTEX is een GIS-webapplicatie en is eenvoudig te integreren met andere systemen als SAP, realtime control en bestaande beheerpakketten van andere leveranciers. Voor het veilig en regelvast opslaan van de geometrie maakt het systeem gebruik van de de facto standaard, NGdW van Nedgraphics.
 

Terug naar het overzicht >>>