Nieuwe plantenbakken van Samson

maandag 14 maart 2011
timer 2 min
Elegant eenvoudige plantenbakken van Samson Zeg de winter maar definitief gedag en begroet de lente met de nieuwe range plantenbakken in de collectie straatmeubilair van Samson Urban Elements BV. Bij deze een presentatie van de modellen Cone, Vase en Scale.
Nieuwe plantenbakken van Samson

Elegant eenvoudige plantenbakken van Samson

Zeg de winter maar definitief gedag en begroet de lente met de nieuwe range plantenbakken in de collectie straatmeubilair van Samson Urban Elements BV. Bij deze een presentatie van de modellen Cone, Vase en Scale.

Eenvoudige lijnen en verscheidene keuzemogelijkheden


Naast de plant is de vorm en het materiaal van de plantenbak net zo belangrijk voor het eindresultaat. Een simpele of eenvoudige lijn is vaak het mooist, aldus de leverancier. In de nieuwe collectie kunt u kiezen uit een uitgebreide verscheidenheid in materiaal, vorm en kleur. Van deze, in Nederland geproduceerde, plantenpotten range selecteerden Samson er al vast drie voor uw eerste indruk. Namelijk de modellen Cone, Vase en Scale.  


Solide polymeerbeton


De getoonde plantenbakken zijn van polymeerbeton en uitermate geschikt voor de openbare ruimte. Polymeerbeton is buitengewoon solide, licht en weersbestendig. In vergelijking met standaard beton, is polymeerbeton drie tot vijf keer lichter en drie tot tien keer sterker.
De buigweerstand en druksterke is aanzienlijk hoger dan gewoon of vezelversterkt beton. En daarmee vandalismebestendig. Als het product aan het einde van zijn levenscyclus is gekomen laat het materiaal zich moeiteloos hergebruiken.

Strakke uitstraling


Het oppervlak van de polymeerbeton plantenbakken is glad en strak met een mooie zichtbare granulaat. Dit materiaal is niet capillair, waardoor water en vuil het beton niet kunnen binnendringen. Naast het getoonde polymeer beton omvat de nieuwe collectie onder meer ook plantenbakken van;
  • FSC Tropisch hardhout, duurzaamheidklasse 1
  • RVS
  • Hoogwaardig gewapend polyester
  • CorTen staal
  • Aluminium

Uitvoeringen en technische mogelijkheden


De verschillende materialen zijn leverbaar in tal van vormen; rond, vierkant, rechthoek, conisch en het ouderwetse, nu zo trendy, bloempotmodel. De polyester en aluminium plantenbakken zijn mogelijk in alle RAL kleuren. Alle plantenbakken zijn, optioneel, te voorzien van verzonken wielen. Een geïntegreerd systeem bevordert de waterafvoer.

Terug naar het overzicht >>>