Nieuwe publicatie kengetallen OVL-Lite

woensdag 3 augustus 2011
timer 2 min
2011 Deze publicatie van de Kengetallen OVL-Lite 2011 van de NSVV is tot stand gekomen in samenwerking met Intergemeentelijk overleg Openbare Verlichting (IGOV) en Agentschap NL. Met deze Lite versie is het vooral voor kleine(re) gemeenten mogelijk om in korte tijd toch kengetallen op te stellen. 
Nieuwe publicatie kengetallen OVL-Lite

 

Goed beeld van effecten


In deze nieuwe lichte versie zit ook een verwijzing naar het Macrolabel OVL en Zicht op Licht, waarvan de gegevens in de kengetallensystematiek worden toegepast. Door het werken met Kengetallen en het Macrolabel onderdeel van het beleid te maken, krijgen gemeenten na verloop van tijd een goed beeld van de effecten van hun beleidsmaatregelen en externe invloeden op hun beleid. De jaarlijkse rapportages zijn hen hierbij van nut.

Deze uitgave is bedoeld als een eenvoudige variant in het werken met kengetallen openbare verlichting. De Lite-versie is geschikt voor gemeenten die:
•    Snel en met beperkte middelen toch inzicht willen krijgen in de status van hun openbare verlichting.
•    Geen beschikking hebben over actuele en complete beheergegevens.

Minder nauwkeurig


Waar in de Aanbeveling Kengetallen Openbare Verlichting (de 'pro-systematiek') wordt uitgegaan van de beschikbaarheid van 'harde data' van objectgegevens, wordt in de 'Lite-systematiek' vaker gebruik gemaakt van ervaringen en realistische aannames. De resultaten van de Lite versie zijn daarom minder nauwkeurig dan de resulaten van de pro-versie. Beide versies maken echter prestaties inzichtelijk en bespreekbaar. Vanwege de vereenvoudigde opzet van deze Lite-variant mogen de uitkomsten hiervan niet direct uitgewisseld worden met die van de meer nauwkeurige 'pro'-systematiek.