Nieuwe Richtlijn Openbare Verlichting

dinsdag 19 april 2011
timer 1 min
verkrijgbaar De Nederlandse Richtlijn Openbare Verlichting 2011 (ROVL-2011) is gereed! De ROVL-2011 is vanaf heden te verkrijgen bij de NSVV. Deze Richtlijn is een hulpmiddel voor beheerders, eigenaren en ondersteunende organisaties of adviesbureaus.
Nieuwe Richtlijn Openbare Verlichting

 

Meer ruimte voor innovatie en energiebesparing


De ROVL-2011 is ter vervanging van de NPR13201-1. Een aanpassing van de bestaande richtlijn was noodzakelijk omdat in de oude situatie weinig ruimte was voor innovatie en energiebesparing. In de nieuwe richtlijn staat de kwaliteit van verlichting voorop maar dit staat innovatie en energiebesparing niet in de weg.


Voor wie


De Richtlijn is een hulpmiddel voor beheerders en eigenaren, zoals Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten, waterschappen en overige beheerders van openbare terreinen en wegen, dan wel personen en organisaties die deze beheerders ondersteunen bij het realiseren van de juiste kwaliteit van openbare verlichting op de juiste plek.

Bestellen


De nieuwe richtlijn is hier te bestellen via de website van NSVV. Kosten: € 80,- voor leden, € 100,-- voor niet-leden, excl. 6% BTW. Andere (recente) NSVV-publicaties op het gebied OVL :
• Aanbeveling Ontwerpen: Deel 3
• Aanbeveling Model Beleidsplan
• Aanbeveling Dynamische Verlichting

Terug naar overzicht >>>