Nieuwe Richtlijn voor Openbare Verlichting heft belemmeringen op

donderdag 26 mei 2011
timer 2 min
Nieuwe Richtlijn Openbare Verlichting heft belemmeringen op  Onlangs overhandigde Rob Metz, voorzitter van de Taskforce Verlichting, de nieuwe richtlijn voor Openbare Verlichting aan staatssecretaris Atsma. Het is de bedoeling dat de richtlijn onnodige belemmeringen op het gebied van energiebesparing in de openbare verlichting opheft.  
Nieuwe Richtlijn voor Openbare Verlichting heft belemmeringen op

De staatssecretaris vervangt met gebruik van een hoogwerker aan het Doelwater een oude lichtarmatuur door nieuwe gedimde verlichting, waarmee veel energie kan worden bespaard. Met deze handeling wordt de nieuwe Richtlijn voor Openbare Verlichting 2011 van toepassing verklaard.

Hinder


In de openbare verlichting is veel energiebesparing mogelijk. Maar op dit moment ondervinden provincies en gemeenten hinder van de verouderde richtlijnen voor openbare verlichting. Deze ontmoedigt de keuze voor duurzame en/of zuinige verlichting. Op initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Taskforce Verlichting is daarom een nieuwe Richtlijn voor Openbare Verlichting tot stand gekomen.

Taskforce


Tijdens de overhandiging licht Rob Metz ook de activiteiten en resultaten van de Taskforce toe. Wethouder Van Huffelen van Rotterdam vertelt waarom Rotterdam kiest voor duurzame verlichting en wat deze kan opleveren. Ook de heer Con op den Kamp, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Verlichtingskunde (NSVV) is aanwezig. Hij zal de inhoud van de nieuwe Richtlijn toelichten.