Noordgouwe eerste met indirect led-licht

maandag 30 mei 2011
timer 1 min
Het Zeeuwse bedrijf De Nood heeft onlangs in Noordgouwe de eerste indirecte led-straatverlichting geleverd in Zeeland.
Noordgouwe eerste met indirect led-licht

 


Haagse Kappen


Het bijzondere aan dit type verlichting is de samensmelting van een klassiek armatuur met moderne en zeer duurzame lichttechniek. Op diverse locaties in het land hebben testen van deze techniek zich al bewezen maar nu zijn 14 zogeheten 'Haagse Kappen' geïnstalleerd door Delta op het grondgebied van de gemeente Schouwen-Duiveland.

Perfecte kleurweergave


De Nood te Middelburg is gespecialiseerd in klassieke straat- en buitenverlichting en heeft samen met Philips deze bijzondere combinatie ontwikkeld. Het led-systeem van Philips is volgens hen revolutionair door het energiezuinige karakter, de lange levensduur en minder onderhoud. Bovendien verspreiden de led-lampen wit licht met een perfecte kleurweergave. In combinatie met een door De Nood ontworpen spiegel, biedt dit type indirecte verlichting een optimale lichtopbrengst vanuit de meest duurzame oplossing.

Positieve reacties


De eerste reacties van de inwoners van Noordgouwe zijn positief. Ook elders op Schouwen-Duiveland is led-verlichting toegepast, onder meer de de recreatieverdeelweg die Haamstede en Renesse met elkaar verbindt.

Bron: PZC