Obstakelvrije regeltechniek

dinsdag 9 november 2010
timer 2 min
Obstakelvrije regel- en besturingstechniek De PUTkast model Regeltechniek is speciaal ontworpen als ondergrondse montagekast voor besturingen en regeltechniek in de openbare ruimte zonder dat deze voorzieningen enige obstakel vormt.
Obstakelvrije regeltechniek

Obstakelvrije regel- en besturingstechniek

De PUTkast model Regeltechniek is speciaal ontworpen als ondergrondse montagekast voor besturingen en regeltechniek in de openbare ruimte zonder dat deze voorzieningen enige obstakel vormt.

Hinderloze functionaliteit


Deze PUTkast is in al zijn eenvoud functioneel en flexibel. Zowel in als actieve als passieve toestand ondervindt niemand hinder van deze PUTkast. De kast heeft één compartiment en is uitgerust met deksels van roestvaststaal (tranenplaat of geschikt voor bestrating). De PUTkast maakt gebruik van het unieke luchtbelprincipe. Hierdoor kan de kast een meter onder water worden gezet. Een aansluiting op een rioolstelsel is niet nodig. Naast de bescherming tegen waterinvloeden is de kast uitstekend beschermd tegen molest, roest en verkeersinvloeden. De kasten kunnen rechtstreeks worden aangesloten op het net van het energiebedrijf en dat maakt een afzonderlijke infrastructuur overbodig.

Uitvoeringen


Het model Regeltechniek kent vier basis uitvoeringen. De keuze is afhankelijk van de gewenste ruimte die nodig is voor de apparatuur. De deksels zijn standaard van rvs tranenplaat of geschikt voor het aanbrengen van nader te bepalen bestartingsmateriaal. De tranenplaatdeksel kan desgewenst worden voorzien van elke RAL-kleur (door middel van poedercoating) of een speciale grindlaag.

Werking


Voor het open van een PUTkast model Regeltechniek wordt eerst met behulp van een vierhoeksleutel een afdekdeksel geopend. Hier achter bevindt zich een slot met zwaaihendel. Na ontgrendeling kan de scharnierende deksel worden geopend. Deze gaat vrijwel vanzelf open. Dit komt door de speciale gasdrukveren. Die zorgen ervoor dat er nauwelijks getild hoeft te worden. Na openen wordt de deksel geblokkeerd tegen dichtvallen.
 
Aan de deksel is de luchtklok gemonteerd met daarin de montageplaat met apparatuur. Doordat de deksel na openen zich in verticale positie bevind zijn de installaties eenvoudig en veilig te bedienen. Om het gebruikersgemak te vergroten is een optionele stapplaat aan de binnenzijde van de kast mogelijk. Het bedienen van de Regeltechniek hoeft alleen te gebeuren bij regulier onderhoud en eventuele storingen.

Mogelijke toepassingen


• beveiliginginstallaties
• camera-apparatuur
• communicatie apparatuur
• fonteinen
• gemalen
• openbare verlichting
• pollars
• rioolgemalen
• telecom
• verkeerssystemen
 

Terug naar het overzicht >>>