Online interactieve voetbalmuur-competitie

vrijdag 8 april 2011
timer 2 min
Aftrap landelijke online Sutu-voetbalcompetitie Recent is de interactieve voetbalmuur Sutu in de Hengelose woonwijk Es feestelijk geopend. Na de pilotfase wordt met een online website een landelijke competitie gecreëerd tussen spelers op de verschillende Sutu's in Nederland.
Online interactieve voetbalmuur-competitie

 

Interactief met licht en geluid


De interactieve voetbalmuur Sutu is bedoeld voor alle leeftijden en reageert op het schot van een voetbal met een terugkoppeling door licht en/of geluid. Schoolkinderen van drie basisscholen in de Hengelose Es demonstreerden vandaag de pilot van twee nieuwe ontwikkelingen van de Sutu. Met het eerste nieuwe spel ‘snelheidsschieten’ legt een radar vast hoe hard een speler de Sutu met een bal kan raken. De tweede ontwikkeling betreft een nieuwe voetbalgame waarbij de scores worden gecommuniceerd naar een ranglijst op een speciale internetsite. Zo wordt, na de pilotfase, een landelijke online competitie gecreëerd tussen spelers op de verschillende Sutu's in Nederland.

Stichting FC Twente, scoren in de wijk


De plaatsing van de intelligente voetbalmuur aan Old Ruitenborgh wordt mogelijk gemaakt door gemeente Hengelo, Stichting FC Twente, Scoren in de wijk en speel- en sporttoestellen producent Yalp. Het idee voor de ontwikkeling van de interactieve voetbalmuur komt vanuit de stichting Scoren in de wijk van voetbalclub FC Twente. De Sutu stimuleert kinderen om naar buiten te gaan en plezier te maken met sporten. Sport is belangrijk voor een gezonde leefstijl en voor ontmoeting in de openbare ruimte.


Fondsen gemeente


De digitale voetbalmuren in Hengelo zijn bekostigd uit het zogenoemde ICT fonds van de gemeente Hengelo. Het ICT fonds is een subsidie bedoeld om digitale ontwikkelingen te ondersteunen. Daarnaast is voor de doorontwikkeling van de digitale voetbalwand gebruik gemaakt van een subsidie van het Programma ICT-diensteninnovatie van de provincie Overijssel. Doel van deze doorontwikkeling is om de Sutu nog uitdagender te maken voor de jeugd, doordat scores via internet en sociale media aan elkaar kunnen worden gecommuniceerd.

Voetbalmuur voor openbaar gebruik


Met de interactieve voetbalmuur Sutu krijgt de buurt een uitdagende speelvoorziening van de gemeente. Inmiddels staan er al zeven Sutu's in de openbare ruimte. De gemeente Hengelo loopt voorop met deze innovatieve voetbalmuur en plaatst binnenkort de derde Sutu in stadsdeel Noord. Na de openingshandeling en de demonstraties is de Sutu officieel vrij gegeven voor de kinderen in de wijk. De kinderen kunnen vanaf nu de verschillende spellen van de Sutu spelen op dit moderne trapveld.