Oprichting Greenport Midden-Brabant

maandag 25 januari 2010
timer 2 min
  In Midden Brabant, waar zo’n 200 boomkwekerijen actief zijn, is 20 januari de Greenport Midden-Brabant opgericht. De kwekerijen vormen het ledenbestand van de nieuwe greenport.
Oprichting Greenport Midden-Brabant

Gebundelde krachten

De boomkwekers van Midden-Brabant hebben samen 2000 ha. als kweekterreinen in bezit en ongeveer 1700 medewerkers. Via deze Greenport willen de kwekerijen hun krachten bundelen op talrijke gebieden. Dat moet leiden tot een sterkere positie van de kwekers, een betere uitwisseling van informatie op gebied van ruimtelijke ordening en de gezamenlijke aanpak van scholing en vervoer.

Organisatie


De organisatorische structuur van de Vereniging Greenport Midden-Brabant zal zoveel mogelijk aansluiten bij de structuur van het al langer bestaande platform. Het bestuur van dit platform wordt gevormd door boomkwekers, de gemeenten Haaren en Sint-Oedenrode, de provincie Noord-Brabant, Rabobank, ZLTO en de Kamer van Koophandel. Naast boomkwekers kunnen ook toeleveranciers als geassocieerd lid toetreden.

Bij de oprichting vormen de leden en geassocieerde leden de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering stelt het bestuur samen, bepaalt de hoofdlijnen van beleid en stelt jaarlijks de contributiehoogte vast. Er zal ook een projectmanager worden aangetrokken om processen en werkgroepen te begeleiden. De provincie Noord-Brabant is gevraagd om bij te dragen in de kosten voor de projectmanager.