Ovale steigers als verblijfsruimte

dinsdag 23 februari 2010
timer 1 min
De aanlegsteigers in nieuwbouwwijk De Oudvaart te Sneek zijn ovaal, futuristisch en gebruiksvriendelijk. Ontwerpbureau ipv Delft bedacht en ontwikkelde de drie identieke steigers, waarin verlichting, afvalbakken en zitgelegenheid zijn geïntegreerd.
Ovale steigers als verblijfsruimte

Geen standaard steiger


Net als de meeste steigers, zijn de drie ovalen in Sneek gemaakt van staal en hout. Toch zijn het zeker geen standaard steigers. De vorm springt in het oog, maar vooral de aanwezigheid van geïntegreerde verlichting, afvalbakken en een bank maken deze steigers bijzonder. Het ovaalvormige, verhoogde zitgedeelte bevindt zich in het midden van de steiger. De verlichting is geïntegreerd in de poten van deze bank, terwijl de afvalbakken in de rvs uiteinden van de ovale bank zijn opgenomen. Verder zijn de stalen zijkanten van het steigerdek afgewerkt met houten stootranden.

Sterke bijdrage


Ipv Delft ontwierp de steigers samen met vier opvallende, asymmetrische fietsbruggen, die al enige jaren geleden zijn opgeleverd. De gemeente Sneek gaf destijds vijf bedrijven de opdracht een schetsontwerp te maken voor zowel bruggen als steigers en koos voor het ontwerp van ipv Delft, vanwege de sterke bijdrage aan de kwaliteit van het openbare gebied.

Terug naar het overzicht >>>