Presentatie City Seat op DOR België

woensdag 9 maart 2011
timer 3 min
Presentatie City Seat op DOR België ImpressantPlus ontwerpt samen met leerlingen van CLW/TSM Mechelen, speelse zitelementen in opdracht van de stad Mechelen. De City Seat, of M-Seat, wordt officieel tentoongestelt tijdens de Dag Openbare Ruimte België en gehuldigd door Caroline Gennez, eerste schepen van de stad Mechelen.  
Presentatie City Seat op DOR België


City Seat voor evenementen


Samen met leerlingen uit het technisch deeltijdonderwijs van CLW/TSM Mechelen (afdelingen lassen en garneren) worden in het project Skoel Skillz speelse zitelementen ontworpen in opdracht van de stad Mechelen. Deze zitelementen zullen worden gebruikt bij jongerenevenementen die doorgaan in de openbare ruimte (concerten, opendeurdagen, etc.). Opzet is om alleen tijdens het evenement de zitelementen op te stellen, samen met infoborden waarop het proces en visie van het project worden verteld. Nadien worden de elementen weggenomen, zodat ze op een volgend evenement opnieuw kunnen worden opgesteld.

Officiële presentatie op Dag Openbare Ruimte


Het prototype is ontworpen door ImpressantPlus, in samenspraak met de leerlingen van CLW/TSM afdeling lassen en bestaat uit een onderstel van gegalvaniseerde metalen buizen waarop een dikke spaghettiemat is aangebracht. Dit prototype werd afgelopen zomer en najaar 2010 uitvoerig getest door de leerlingen van TSM en nog lichtjes verbeterd. De eerste 4 zitelementen zijn zo goed als klaar en worden officieel voorgesteld op de 7de editie van de ‘Dag van de Openbare Ruimte’ die doorgaat op 23 en 24 maart in De Nekkerhal.

Caroline Gennez huldigt tentoonstelling City Seats en opent Dag van de Openbare Ruimte


Als bevoegde schepen voor jeugd huldigt Caroline Gennez, eerste schepen van de stad Mechelen na de opening van de beurs, de tentoonstelling van de City Seats. De zevende Dag van de Openbare Ruimte wordt officieel geopend door mevrouw Gennez. Schepen Gennez opent om 10u de beursvloer en neemt het eerste exemplaar van het praktijkboek Publieke Ruimte 2011 in ontvangst.

Dag Openbare Ruimte steunt Jeugddienst Mechelen


Gedurende twee dagen is De Nekkerhal dé locatie voor iedereen die beroepsmatig betrokken is bij ontwerp, onderhoud en beheer van openbare ruimte. De organisatoren van de beurs zijn bereid om de standplaats gratis ter beschikking te stellen en willen de nodige aandacht aan dit unieke project geven (in overleg met de stad). De leerkrachten van de school (algemene vorming en technische vakken) zorgen met de leerlingen voor de volledige invulling van de stand, de stad zorgt voor de logistieke ondersteuning. Doel van deze deelname aan Dag van de Openbare Ruimte is om de leerlingen van het deeltijds technisch onderwijs te laten ervaren dat zij wel degelijk een invloed kunnen uitoefenen op hoe jongeren invulling geven aan openbare ruimte en hoe zij met een eigen kwalitatief product een meerwaarde kunnen bieden bij het invullen van deze openbare ruimte.

U vindt Jeugddienst Mechelen en CLW/TSM Mechelen met de City Seat op de Dag Openbare Ruimte België op standno. 1.00.
Bekijk hier de hele plattegrond en exposantenlijst.


City Seat op City-tour


Na de officiële voorstelling starten de zitelementen aan een ‘city-tour’. Evenementen waarop de zitelementen zullen te bewonderen zijn: openingsfeest van WAK, Maanrockrally, opendeurdagen TSM, etc.

</