Rotterdam krijgt eigen paaltje

woensdag 13 april 2011
timer 2 min
Rotterdammertje vervangt Amsterdammertje In navolging van het Amsterdammertje, komt er nu ook een Rotterdammertje. De gemeente Rotterdam heeft voor het Handboek Rotterdamse Stijl haar eigen anti-parkeerpaaltje laten ontwerpen.
Rotterdam krijgt eigen paaltje

 




Rotterdamse Stijl


Het maakt deel uit van de Rotterdamse Stijl voor de openbare ruimte. Die bepaalt hoe de buitenruimte er de komende jaren uit moet zien. Zo moet er meer eenheid, kwaliteit en samenhang komen. Het Handboek Rotterdamse Stijl biedt richtlijnen voor ontwerp, inrichting en beheer van de openbare ruimte van de hele stad Rotterdam. Om heldere richtlijnen te kunnen formuleren is ook een helder beeld van de structuur van die openbare ruimte nodig. Het handboek onderscheidt drie schaalniveaus in de structuur van de openbare ruimte: hoofdstructuur, stadsdeelstructuur en wijk- en buurtstructuur.

Nieuw straatbeeld


Het Amsterdammertje bestond al, ook in het straatbeeld van Rotterdam. De komende jaren moet het nieuwe Rotterdammertje het oude paaltje gaan vervangen in de stad. Naast paaltjes komen er ook hekwerken, bankjes en fietsrekken in dezelfde stijl in de Maasstad. De duizenden paaltjes, vormgegeven door npk design, worden lokaal gemaakt door Robedrijf productie. Daar werken mensen die moeilijk een reguliere baan kunnen vinden.

Of het Rotterdammertje ook een plekje krijgt in het Amsterdamse straatbeeld is nog  niet bekend.

Bron: AD