Samenhang in OR Leiden

dinsdag 22 maart 2011
timer 2 min
Rust, regelmaat en samenhang in openbare ruimte Leiden Rust, regelmaat en samenhang. Dat zijn de belangrijkste doelen die de gemeente Leiden de komende vijftien jaar stelt aan de inrichting van de openbare ruimte in de stad. Dat blijkt uit de ’ontwerp-kadernota kwaliteit openbare ruimte 2025’, waarover de Leidenaars aanstaande maandag hun zegje mogen doen.
Samenhang in OR Leiden


Gebrek aan samenhang


Standaardisatie en duurzaamheid, daar gaat het de komende vijftien jaar om. Burgemeester en wethouders storen zich aan het gebrek aan samenhang in de stadsinrichting van Leiden. Ook het beheer van de openbare ruimte laat te wensen over en moet beter. Of het nu gaat om vervanging van bestaand straatmeubilair of de omgevingsplannen in het architectonisch ontwerp van een bouwplan, het moet voortaan allemaal op min of meer dezelfde manier worden uitgevoerd.

Gerichter beleid


In een brief aan de gemeenteraad stelt het college van B en W dat dit niet betekent dat de stadsinrichting straks saaie eenheidsworst is. “Door het beschikbare assortiment van materialen en meubilair te beperken kan de discussie over de kwaliteit van een ontwerp en een inrichting veel gerichter gevoerd worden”, zo schrijft het college. Het nieuwe beleid is een maatregel tegen de steeds verder achteruitlopende kwaliteit van de openbare ruimte in Leiden. Lees:

OR Leiden langzaam achteruit.


Lees over de nieuwe kadernota meer in het Leidsch Dagblad van 22 maart.