Schuitjesschommel

dinsdag 16 maart 2010
timer 1 min
Van Besouw Metaal introduceert een nieuw “oud-hollands” speeltoestel: de . Als vanouds schommelen in een schuitje, maar dan nu met de veiligheid die tegenwoordig mag worden verwacht.
Schuitjesschommel



Goedgekeurd


Kinderen kunnen een schommelbeweging maken tot wel 60⁰ in beide richtingen, maar dan nu met de veiligheid die tegenwoordig van een speeltoestel mag worden verwacht. Door de extra genomen veiligheidsmaatregelen is dit toestel goedgekeurd door keuringsinstantie Vinçotte aan de hand van norm EN-1176-2008 en mag dit toestel in elke openbare speeltuin, ook zonder toezicht, worden geplaatst.

Veiligheidsmaatregelen


Eén van deze maatregelen is de toepassing van torsieveerelementen. Deze elementen zorgen voor een remmende werking, zodat het kind te allen tijde veilig kan spelen. Daarnaast is de schommel standaard uitgevoerd met beschermhekken en beschermbuffers van rubber aan beide zijden van het schuitje. Een ander voordeel van de torsieveer elementen is dat deze onderhoudsvrij zijn.

Standaard wordt het toestel geleverd in de vrolijke rood/geel/blauw kleuren (poedercoating), maar kan desgewenst in iedere RAL-kleur worden geleverd.

Terug naar overzicht >>>