Straatstaal, gebogen staal voor de OR

maandag 25 oktober 2010
timer 2 min
Straatstaal, gebogen staal voor de openbare ruimte Straatstaal, een nieuwe naam voor de inrichting van buitenruimte, presenteert zes nieuwe lijnen straatmeubilair. Een ontwerpafdeling van industrieel ontwerpers, kunstenaars en technici heeft onder andere een School-lijn, een Flora-lijn en een Special-lijn ontworpen.
Straatstaal, gebogen staal voor de OR

Straatstaal, gebogen staal voor de openbare ruimte

Straatstaal, een nieuwe naam voor de inrichting van buitenruimte, presenteert zes nieuwe lijnen straatmeubilair. Een ontwerpafdeling van industrieel ontwerpers, kunstenaars en technici heeft onder andere een School-lijn, een Flora-lijn en een Special-lijn ontworpen.

School-lijn


In deze lijn zitten modellen die ontworpen zijn met een knipoog naar de gebruikers. Voorbeelden zijn zit/hangelementen ‘Korte Pauze’, ‘Lange Pauze’ en ‘Tussenuur’ en de fietsbeugel Lekke Band. De ontwerpen zijn eenvoudig functioneel en strak.

Shift-lijn


Geometrische vormen en een zakelijke strakke uitstraling zijn de basis van deze lijn. De zit- en afvaloplossing en de fietsbeugel en boombeschermer zijn goed toepasbaar in het huidige straatbeeld. De zitoplossing is bijzonder vanwege de drie zitjes die van elkaar weg, en naar elkaar toe kunnen worden gecshoven.

Flora-lijn


Deze lijn is bestaat uit natuur geïnspireerde elementen. De fietsbeugel, afvalbak, bank en boombeschermer hebben zelf natuurlijke, bloem- of bladachtige vormen, die nog eens worden benadrukt door bloemmotieven die zijn uitgestanst uit het metaal.

Basic-lijn


No nonsense en robuust straatmeubilair waaronder boombeugels, aanrijdbeveiligingen en fietsnietjes.

Classic-lijn


Deze lijn zitoplossingen is geïnspireerd op ontwerpklassiekers en bestaat onder andere uit replica’s van Michael Thonet, Mart Stam en Erik Magnussen. De stoelen worden per drie aangeboden en kunnen ietwat ‘rommelig’ op een plein worden neergezet voor een speels effect. Het is tevens mogelijk om ze aan een draaibaar anker vast te zetten zodat door de gebruikers mee geschoven kan worden.

Special-lijn


Hierin zijn o.a. de buitenversie van de Thonet, Stam- en Magnussenstoel terug te vinden. Verder wordt hij aangevuld met spannende ontwerpen van studenten van de TU Delft en beeldend kunstenaars.
Al het meubilair wordt duurzaam geproduceerd en vraagt door de materiaalkeuze en afwerking weinig onderhoud. Alle elementen zijn standaard uitgevoerd in thermisch verzinkt staal, maar kunnen ook worden geleverd in verchroomd staal, of roestvrij geslepen of gepolijst staal. Alle RAL kleuren zijn mogelijk. In overleg met de opdrachtgever levert het bedrijf tevens maatwerk. Straatstaal is een nieuwe tak van Van Rijsoort Buigwerk.

Terug naar het overzicht >>>