Verhoogd ANAE boomrooster in Dordrecht

vrijdag 9 juli 2010
timer 2 min
Verhoogd Anae boomrooster op Statenplein Dordrecht Op het Statenplein in Dordrecht, om de grootste en oudste kastanjeboom van de binnenstad, liet de gemeente een verhoogd ANÆ-boomrooster van het model Linder plaatsen. De constructie voorkomt hondenpoep en vertrapte planten en is tevens functioneel als straatmeubilair.
Verhoogd ANAE boomrooster in Dordrecht

Verhoogd Anae boomrooster op Statenplein Dordrecht

Op het Statenplein in Dordrecht, om de grootste en oudste kastanjeboom van de binnenstad, liet de gemeente een verhoogd ANÆ-boomrooster van het model Linder plaatsen. De constructie voorkomt hondenpoep en vertrapte planten en is tevens functioneel als straatmeubilair.

Geen hondenpoep en dode beplanting


Overdag staat op dit stukje van het plein een terras van een lunchzaak. De eigenaar van de zaak is tevreden over het boomrooster: “Voorheen stonden er om de boom plantjes, maar die waren vaak geen lang leven beschoren. Baldadige jongelui trokken die er ’s nachts uit. Ook werden de plantjes als het druk was per ongeluk vertrapt door de gasten.” Bovendien is er door het plaatsen van het ANÆ-boomrooster een einde gekomen aan één van zijn grootste ergernissen: hondenpoep. De verhoging zorgt ervoor dat de viervoeters niet meer hun behoefte kunnen doen tegen de stam van de kastanjeboom.


Cortenstaal en beton


Het ronde gelaserde rooster van Cortenstaal geeft een natuurlijke verzorgde look aan het terras en het plein met de aangrenzende oude gebouwen. De verhoogde betonnen band om het rooster zorgt voor een opgeruimd beeld. Ook is de verhoging functioneel: er kan meubilair op geplaatst worden, en op de randen kunnen zitkussens worden gelegd zodat de banden zelf fungeren als zitmeubiliar.


Gemeente Dordrecht


De gemeente Dordrecht gebruikt in het centrum voornamelijk roosters van ANÆ. Het gaat om het vierkante rooster van het type Amer en het ronde rooster type Linder, beide uit het standaard assortiment. Het rooster op het Statenplein is maatwerk gebaseerd op het standaardontwerp van het Linder-rooster, aangepast  aan de wensen van de gebruiker en de gemeente.

 

Terug naar overzicht >>>