Verkoop snippergroen Drimmelen succes

maandag 3 januari 2011
timer 2 min
Verkoop snippergroen Drimmelen groot succes De verkoop van snippergroen heeft de gemeente Drimmelen de afgelopen drie jaar €325.905,50 opgeleverd. De opbrengst van het snippergroen gaat naar het reservepotje van de gemeente, naar de post algemene middelen.
Verkoop snippergroen Drimmelen succes

 

Werkwijze verkoop openbaar groen


In december 2007 nam de gemeenteraad de nota snippergroen aan, waarin onder meer staat onder welke voorwaarden stukken openbaar groen aan particulieren verkocht mogen worden.
De gemeente biedt het snippergroen niet actief aan; inwoners kunnen sinds 1 januari 2008 een verzoek indienen om een stuk grond grenzend aan het eigen perceel aan te kopen. De gemeente toetst vervolgens of de aanvraag voldoet aan de door de raad vastgestelde criteria. Indien dit zo is, stelt de gemeente de prijs per vierkante meter vast en wordt het stuk grond te koop aangeboden.

Opbrengsten snippergroen


In het eerst jaar is 554 vierkante meter snippergroen verkocht in Made, 40 vierkante meter in Drimmelen en 136 vierkante meter in Lage Zwaluwe. In totaal bracht dit € 122.131op. In 2009 verkocht de gemeente in Made, Drimmelen, Terheijden, Wagenberg en Lage Zwaluwe samen 517 vierkante meter snippergroen voor in totaal € 85.748,50. En dit jaar is 761 vierkante meter verkocht voor in totaal € 119.026. Vooral in Lage Zwaluwe is in 2010 veel openbaar groen verkocht, bijna 500 vierkante meter.



Niet in kaart gebracht


Hoeveel snippergroen er verspreid over de gemeente nog te koop is, is niet bekend. \"Omdat we het snippergroen niet actief aanbieden, is het ook niet in kaart gebracht\", vertelt woordvoerster Karly Tànczos. \"Een stuk openbaar groen wordt door ons pas na een positief getoetste aanvraag tot snippergroen bestempeld.\"

Vaststelling beleid 2011


De bestaande nota snippergroen loopt in 2011 af. Volgens Tànczos wordt komend jaar dan ook bekeken of het beleid op punten moet worden bijgesteld. Vast staat al wel dat de gemeente vanwege het succes voorlopig wil doorgaan met de verkoop van snippergroen.

Bron: BN De Stem