Vier meter lange rolstoel boomstamtafel

dinsdag 23 februari 2010
timer 2 min
Bij revalidatiecentrum Sonnevanck te Harderwijk staat een vier meter lange, eikenhouten picknicktafel. Niet alleen de afmetingen zijn bijzonder; door een slim maar eenvoudig ontwerp is het buitenmeubel speciaal geschikt voor mensen in een rolstoel.
Vier meter lange rolstoel boomstamtafel

 

Slimme uitsparing


Ontwerpbureau Jaap de Vries Produkties maakte in samenwerking met de gemeente Utrecht het ontwerp voor de picknicktafel die uiteindelijk door Van Vliet Kastanjehout werd vervaardigd en geleverd. Door een brede uitsparing in het midden van de zitbanken, hoeven rolstoelers niet langer noodgedwongen aan de kop plaats te nemen maar kunnen zij zich tussen de andere gebruikers van de tafel scharen. Ook de hoogte van het eiken blad is aangepast zodat rolstoelers met gemak de stoel gedeeltelijk onder het blad kunnen rijden en niet op een onhandige afstand van de tafel moeten blijven. De uitsparing kan tevens functioneren als een natuurlijke scheiding wanneer twee gezelschappen gebruik maken van het vier meter lange buitenmeubel.

Robuust en functioneel


De boomstamtafel is volledig vervaardigd uit duurzaam Europees eikenhout. Het blad en de zitplaatsen worden gevormd door planken die onbehandeld lijken en aan de randen hun natuurlijke grillige vorm hebben behouden. De verbindingstukken hebben dezelfde ruwe uitstraling en worden op sommige plekken gesierd door het originele boomschors. De behandeling en het gebruik van het hout geeft het meubel een robuust, authentiek aanzien terwijl het ontwerp de bank sterk en functioneel maakt. De picknicktafel is leverbaar met één of twee plekken voor rolstoelers en kan in overleg tevens in andere maten worden geleverd.

Klik op de foto's voor meer producten van Van Vliet Kastanjehout

Terug naar het overzicht >>>