Volledig machinaal bestraten met beton

donderdag 14 april 2011
timer 2 min
Honderd procent machinaal bestraten met betonklinkers MBI De steenmeesters heeft een primeur: de Veghelse onderneming brengt als eerste in Nederland een betonklinkerpakket in zogenaamd keperverband op de markt waarmee het mogelijk is honderd procent machinaal te bestraten.
Volledig machinaal bestraten met beton

Honderd procent machinaal bestraten met betonklinkers

MBI De steenmeesters heeft een primeur: de Veghelse onderneming brengt als eerste in Nederland een betonklinkerpakker in zogenaamd keperverband op de markt waarmee het mogelijk is honderd procent machinaal te bestraten.

Arbo-eisen


Met de innovatieve oplossing speelt MBI in op de strengere Arbo-eisen voor aannemers en wegenbouwers. Een groot deel van de ruim tienduizend straatmakers in Nederland heeft namelijk rug- of knieklachten of loopt schade aan gewrichten en vingers op. Om hen te ontlasten moeten straten in Nederland zoveel mogelijk machinaal bestraat worden. Het probleem is alleen dat bij tachtig procent van de rijbanen de straatkeien in het schuine keperverband worden gelegd, maar dat steenfabrieken de machinale pakketten in een recht elleboogverband leveren. Dat houdt in dat de stratenmaker op bepaalde stukken alsnog op de knieën moet. De twee machinale pakketten van MBI (één voor keiformaat en één voor dikformaat) voorkomen dat.

Twee nieuwe mallen


Om goed te kunnen werken met die pakketten, ontwierp MBI twee nieuwe mallen voor de ‘Big Bertha’, de grootste steenpers van Europa, die in Veghel staat. “We zijn de eerste die dit doen”, vertelt Richard Hermans, Business Unit Manager Infra van MBI. “Enerzijds omdat we het nu technisch kunnen, en anderzijds omdat we graag maatschappelijk verantwoord ondernemen en de leefomgeving op verantwoorde wijze mooier willen maken. Dit is dé oplossing voor de strengere Arbo-regels.”

Kijk voor meer informatie op www.mbi.nl

Bron: Kliknieuws