Z-Holland vernieuwt haltemeubilair

maandag 29 maart 2010
timer 2 min
De provincie Zuid-Holland is begonnen met het plaatsen van vierhonderd nieuwe, moderne abri's bij bushaltes in veertig gemeenten.  De provincie introduceerde deze kwaliteitsimpuls, onder het motto ”Het nieuwe opstappen”, op 25 maart met een feestelijke kick-off in Gorinchem.
Z-Holland vernieuwt haltemeubilair


Nieuw haltemeubilair


De huidige bushokjes en fietsoverkappingen worden vervangen door een nieuw type met led-verlichting. Het is gebruiksvriendelijker, onderhoudsvriendelijker en oogt modern en transparant. De komende jaren worden er zo’n driehonderd bushokjes vervangen door het nieuwe type. Dit gebeurt tegelijk met het geplande groot onderhoud aan de provinciale wegen. Daarnaast is er nog een groot aantal haltes waar op dit moment geen bushokje staat en waar die de komende jaren zoveel mogelijk worden neergezet. Bij de nieuwe haltes komen tevens digitale informatieborden van het Dynamisch Reizigers Informatie Systeem.


Frequent onderhoud


De provincie Zuid-Holland is hiervoor een overeenkomst aangegaan met Outdoor Furniture Nederland die zorgt het onderhoud en de levering van het haltemeubilair voor de komende jaren.
Reizigers merken sinds begin dit jaar al het effect van het onderhoud van de haltes. De frequentie is verdubbeld, zodat ieder bushokje iedere twee weken wordt schoongemaakt. Daarnaast zijn strakkere normen afgesproken voor het opruimen en herstellen van schade. Een deel van de abri’s zullen door Brouwer & Partners geëxploiteerd worden met alleen landelijke campagnes. Voor het plaatselijke bedrijfsleven worden vlakken gereserveerd voor exploitant Gripp.

Het Nieuwe Opstappen


De genoemde aanpassingen zijn onderdeel van een grote kwaliteitsimpuls, onder het motto 'Het nieuwe opstappen'. De eerste nieuwe halte in Gorichem werd op 25 maart feestelijk onthuld door Asje van Dijk, gedeputeerde Verkeer & Vervoer van de provincie en wethouder Van Santen van Verkeer & Vervoer.