Zierikzee communiceert nieuw groenbeheer

dinsdag 28 december 2010
timer 1 min
De gemeente Zierikzee gaat de inwoners vertellen wat verwacht mag worden van het groenonderhoud. Zo probeert het gemeentebestuur meer draagvlak te krijgen voor het veranderende onderhoudsniveau.
Zierikzee communiceert nieuw groenbeheer

 

Bezuinigingen en methodes


Het groenonderhoud in de gemeente Zierikzee is aan verandering onderhevig. Deels om te bezuinigen, deels omdat bepaalde bestrijdingsmiddelen wettelijk niet meer zijn toegestaan waardoor onkruid veel meer kans krijgt. Die veranderingen gaan niet ongemerkt voorbij. Sommige stukken openbaar groen zullen (tijdelijk) meer onkruid bevatten.


Onderhoudniveaus


Het openbaar groen is in drie categorieën ingedeeld: groen waar weinig aan wordt gedaan tot en met groen dat op een hoog onderhoudsniveau zit, zoals begraafplaatsen en bloemperken. Gebieden waar minder onderhoud wordt gepleegd zijn de randen van dorpen en steden. Daar wordt ecologisch groenbeheer toegepast om de natuur en de kern met elkaar te verbinden. Dat biedt voordelen. Aan de ene kant omdat imkers en fruittelers belang hebben bij het bestuiven van gewassen. Aan de andere kant komt het de vogels, vlinders en andere fauna ten goede.