Project

Bomen in Mega Bloempotten vergroenen centrum Dijon

Het klassieke plein ‘Place Darcy’ in het Franse Dijon heeft een grondige herinrichting ondergaan. Bovenop de nieuwe ondergrondse parking zijn reusachtige bloempotten uit de Streetlife Collectie geplaatst, die half in de bestrating van het plein zijn verzonken. 

Bomen in Mega Bloempotten vergroenen centrum Dijon


Deze Mega Bloempotten zijn gemaakt van het nieuwe duurzame materiaal: Bio Composiet met Natural Fibres. De Franse landschapsarchitect Alfred Peter tekent voor de innovatieve inrichting.
 

Wachtmeubilair

Het klassieke plein heeft een sympathiek ogende groene laag gekregen. In een geometrisch patroon is een arboretum van 55 verschillende bomen gecreëerd, waar ook op hete dagen door de schaduwwerking een aangenaam verblijfsklimaat is ontstaan. De potranden zijn zodanig door Streetlife ontworpen dat deze cirkelvormige zitbanken rondom de bomen vormen en gelegenheid tot zitten bieden. De stedelijk dynamiek op het plein is verbeterd en sympathiek. Zelfs bij de tramhaltes doen de potten met bomen dienst als wachtmeubilair.

Tramway

De bomen zullen zich volop in het stedelijk klimaat ontwikkelen door het speciaal Treetec systeem in combinatie met de ruime hoeveelheid groeimedium van de boombakken (3,5 m3). Place Darcy is opnieuw ingericht in het kader van het grootste “Tramway” project in Frankrijk.

 

 

Deel dit artikel