Project

Eigentijds straatmeubilair voor Staphorst

Straatmeubilair verandert, net als de openbare ruimte om ons heen. Zowel op het gebied van design als op dat van slimme technologieën vinden ontwikkelingen plaats. Het Overijsselse Staphorst beschikt sinds kort over een aantal banken passend bij deze tijd.

De nieuwe banken zijn gemaakt door Grijsen en maken onderdeel uit van de nieuwe serie Cubic II. Staphorst is de eerste gemeente waar deze banken zijn geplaatst. "Straatmeubilair maakt de buitenruimte veilig, denk bijvoorbeeld aan verlichting. Maar het maakt de openbare ruimte ook aantrekkelijker. Afvalbakken voor het afval en fietsbeugels voor het netjes parkeren van fietsen. Zitelementen maken de buitenruimte niet alleen aantrekkelijker, maar zorgen ook dat de ruimte wordt benut. Mensen gaan lekker zitten en met elkaar kletsen of genieten juist in alle rust van de omgeving. Als gemeente hechten wij grote waarde aan het zo optimaal mogelijk benutten van de buitenruimte. Zitelementen met een eigentijdse en natuurlijke uitstraling passen daar, volgens ons, uitstekend bij’’, geeft Ronald Voerman, projectleider bij de gemeente Staphorst aan.

 

De Cubic II past goed in het moderne straatbeeld. ‘’Dat komt door de afgeronde hoeken waardoor het design eigentijdser en natuurlijker is’’, geeft Patrick Grijsen, directeur Grijsen park & straatdesign aan. Daarnaast vormt de schuine contour van de rugleuning een opvallend design aan de bank. Omdat elke openbare ruimte anders is en straatmeubilair moet passen bij de gewenste uitstraling, is de Cubic II er in verschillende varianten. Zo kan de bank in een combinatie van hout met staal worden uitgevoerd, maar ook volledig in staal. ‘’Bij de uitvoering in hout kan het stalen frame worden ingelegd met een matras van smalle, houten latten. Dat zorgt voor een elegante uitstraling’’, geeft Patrick Grijsen aan. ‘’Ook een matras van brede, houten planken is mogelijk, dit zorgt juist weer voor een stoere uitstraling.’’ Gemeente Staphorst heeft juist gekozen voor de uitvoering volledig in staal wat een zeer moderne uitstraling geeft.

Deel dit artikel