De openbare ruimte is veel meer dan alleen een plek; het is een omgeving waar mensen samenkomen, tot rust komen en waar design en natuur elkaar versterken.
“Dit plein laat zien hoe klimaatadaptatie, leefbaarheid en recreatie hand in hand kunnen gaan. Vanaf de eerste plannen tot de uitvoering heb ik dit proces op de voet gevolgd.
De subsidie is dus in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat inwoners hun tuin klimaatbestendiger kunnen inrichten. Dat is ook hard nodig; 70 procent van de grond in de gemeente Oldenzaal is namelijk privé-bezit.
Tijdens het Actief Werkbezoek Leefomgeving gaan we in op de vraag hoe we gezamenlijk beleid concreet kunnen vertalen naar integrale beweegoplossingen in de openbare ruimte om initiatieven op te starten en/of door te ontwikkelen.
Een paar bomen en een kiosk. Maar verder was het vooral een parkeerplaats voor medewerkers en bezoekers van het gemeentehuis. Anne Zaadnoordijk, projectleider bij de gemeente, vertelt over de voorgeschiedenis van het Geffense dorpsplein.
Een getal is maar een getal. Het is de vraag of bij het ontwerpen van voldoende groen in een buitenruimte de oplossing zit in het werken met een kwantitatieve norm. Voor Petra Thijs-Spee, projectleider bij Kragten, heeft zo’n getal twee kanten.