Artikel

Upgrade conventionele straat- en stadsverlichting eenvoudig naar led

Retrofitten past helemaal in de gedachte van de duurzame en circulaire economie. Met de sterk doorontwikkelde vervangingskit ReLED van Avalite bouw je bestaande armaturen eenvoudig en kostenvoordelig om naar een modern ledarmatuur. Zo behoud je de uitstraling van je authentieke armatuur, terwijl de verlichting helemaal van nu is. Met alle voordelen voor het milieu en de portemonnee.

De grote innovatie van ReLED zit hem in de standaardisatie van de oplossing: De ledmodule, optiek en driver worden als een kit samengevoegd met het koelelement. Dit vormt de motor van het product. Een standaardoplossing met beproefde prestaties.

Voor de behuizing wordt een frame op maat gemaakt. Hiermee wordt de kit in het armatuur bevestigd. Door deze flexibele constructie is de vervangingskit geschikt te maken voor vrijwel iedere buitenverlichtingsarmatuur. Niet alleen kofferarmaturen, maar ook veel stadsverlichting kun je zo upgraden naar led.

 

De belangrijkste voordelen van de ReLED:

1. Je genereert een energiebesparing van meer dan 50% ten opzichte van conventionele straatverlichting.

2. Het lichtniveau kun je automatisch overeenkomstig met het tijdstip instellen. Behalve de gewenste lichtintensiteit zorgt dit voor een forse extra energiebesparing.

3. De vervangingskit is in een handomdraai te installeren. Je bespaart dus veel installatietijd.

4. Past in elke verlichtingsarmatuur. Zo behoud je de esthetische waarde van de huidige armatuur, terwijl je het voorziet van de meest moderne ledtechnologie.

5. De optieken zijn voorzien van een mat oppervlak en PMMA-lenzen. Dit minimaliseert verblinding door de ledlichtbronnen.

6. Is beschikbaar met diverse optiek types. Daardoor kun je de verlichting heel gericht inzetten. Of het nu gaat om wijkontsluitingswegen, parken, woonwijken of fietspaden.

Dit artikel verscheen in Straatbeeld 1 / 2020. Download hier het magazine.

Deel dit artikel