Artikel

Duurzame vaste planten voor het openbaar groen

Griffioen Wassenaar biedt als vasteplantenkweker in Nederland een groot assortiment duurzaam geteelde vaste planten. Met dit sortiment kan een beplanting worden gecreëerd met een diverse en rijke bloei vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar. Een zegen voor bijen, vlinders en andere insecten en een impuls voor de biodiversiteit.

Kosten beheer als uitgangspunt

Het vasteplantenconceptGreentoColour is door Griffioen ontwikkeld vanuit de kosten van beheer. Met 15 jaar ervaring in 3000+ vasteplantenprojecten, eigen ontwerpers en een eigen substraatspecialist voor controle op de bodemvoorbereiding is Griffioen dé specialist voor vasteplanten in het openbaar groen. 

Geen plastic 

Alle vasteplanten met 1,4 liter potkluit komen uit eigen duurzame kwekerij. Voor aanplanten in het openbaar groen worden de gerecyclede plastic pottenreeds op de kwekerij verwijderd voor hergebruik, waardoor geen plastic in het milieu verdwijnt.   


Griffioen werkt nauw samen met organisaties die zich inzetten voor biodiversiteit en een betere leefomgeving en is in het bezit van de certificaten ‘On the way toPlanetProof’ en ‘Groenkeur’.  


Dit artikel is verschenen in Straatbeeld 04/2019. Lees meer van Straatbeeld in onze bibliotheek

 

Deel dit artikel