Artikel

Meubilair met natuurlijke uitstraling voor groene school in Emmen

De leerlingen en studenten van het AOC Terra (VO en MBO) betrokken met ingang van het nieuwe schooljaar een prachtig groen schoolgebouw in het hart van een woonwijk in Emmen. Tjinco leverde voor dit project divers meubilair met een natuurlijke uitstraling.

Het ontwerp van deze nieuwe energiezuinige school komt op naam van Wind Architecten Adviseurs en bestaat uit drie gebouwen die zorgvuldig zijn ingepast op de locatie en refereren aan de zwerfkeien in het Drentse landschap. OdV Interieurarchitecten heeft het ontwerp van de inrichting voor haar rekening genomen.

Meubilair sluit aan op het Drentse landschap 

Wie aan Drenthe denkt, denkt aan hunebedden en op het nieuwe Terra Emmen zijn zwerfkeien dan ook een belangrijk thema. Het lijkt daarom een logische keuze dat er rondom de school verschillende van onze Supercell zitkeien zijn geplaatst. Op diverse buitenplekken in de groene, natuurlijke omgeving van de school is het van af nu heerlijk toeven voor leerlingen en docenten op de natuurlijk ogende zitelementen met het uiterlijk van een zitsteen.

De massieve Supercell elementen zijn gemaakt van gewapend, gezuurd beton en veilig afgerond, zodat men zich niet kan bezeren aan scherpen randen of hoeken. Daarbij is dit zeer robuuste meubilair voor de (semi) openbare ruimte, vandalismebestendig en bestand tegen ieder weertype.


Supercell zitelementen

Gezond chillen

Samenkomen in de buitenlucht wordt steeds belangrijker. Frisse lucht is gezond en inmiddels weten we dat virussen en ziektes minder snel verspreiden als we buiten zijn. Rondom het AOC Terra krijgen de leerlingen alle ruimte en mogelijkheid buiten te werken, leren, chillen en hangen. De Hop Hop bankjes die zijn geplaatst, vormen een van de vele fijne ontspanningsplekken op het schoolplein. De bankjes zijn gemaakt van larikshout, een materiaal dat het hele jaar door prettig aanvoelt en nauwelijks onderhoud behoeft. Als bank op een bestaande rand of een trap zijn de Hop Hop elementen een natuurlijke aanvulling.

Bloeiende tulpen

Tulpen op een school in Drenthe die het hele jaar bloeien en ondertussen een grote bijdrage leveren aan een schoon en opgeruimd schoolplein. Hoe zit dat dan? Door voor een vrolijke bos gekleurde Tulpi bin afvalbakken te kiezen, wordt het groene thema in en rondom het AOC Terra ook in haar keuze voor afvalbakken doorgevoerd.

Uit onderzoek blijkt dat opvallende afvalbakken beter worden gebruikt. De Tulpi bin speelt hier met haar fleurige karakter goed op in. Leerlingen zullen eerder geneigd zijn hun afval en etensresten in deze opvallende bakken in de vorm van een tulp te deponeren.


Tulpi bin afvalbakken

Frisse groene banken 

Het kleurgebruik in de school is gekoppeld aan de sfeer van de vier seizoenen; een verwijzing naar het groene karakter van het geboden onderwijs. In de gemeenschappelijke hal van de school sluiten de frisse, lime groen gekleurde Coffin lounge zitelementen perfect aan op het groene thema. De banken zijn flexibel te verplaatsen en daarom multi-inzetbaar tijdens evenementen zoals bijvoorbeeld een diploma uitreiking, lezing of kerstviering in de hal en rondom de entree van de school. 


Tjinco
Den Haag
070 - 361 59 35
https://tjinco.nl

Dit artikel is verschenen in Straatbeeld 06/2020. Lees meer van Straatbeeld in onze digitale bibliotheek.

Deel dit artikel