Artikel

Tien Elektraputten voor uitdagende locatie

In oktober 2019 is CBM Montfoort benaderd met de vraag om 10 Elektraputten te fabriceren welke moesten functioneren onder extreme omstandigheden. De uitdagende locatie: de uiterwaarden van een rivier.

Het doel van deze uitvraag was het aanbrengen van een definitieve stroomvoorziening zodat er op deze locatie geen aggregaten meer toegepast hoeven te worden. In totaal zijn twintig WCD 230V, vijf CEE 400V/16A en vijf CEE400V/32A aangebracht. Hiermee is het mogelijk om in de uiterwaarden een horeca terras aan te leggen voorzien van alle elektrotechnische voorzieningen. Gedurende de winter zou een groot deel van het terras lange tijd onder water staan. Dit was teven de grootste uitdaging in dit project.

Geen sta-in-de-weg

In tegenstelling tot veel andere oplossingen bevindt de Elektraput, vervaardigd van hoogwaardig RVS, zich in gesloten toestand volledig ondergronds. Het deksel bevindt zich op gelijk niveau met het maaiveld. De Elektraput wordt alleen geopend om stekkers aan te sluiten om stroom af te kunnen nemen. Nadat de stekkers zijn aangebracht kan het deksel weer worden gesloten. Door de coronaperiekelen is de installatie later in gebruik genomen dan gepland. De inbedrijfname is echter succesvol verlopen. Hierdoor behoren de aggregaten welke op deze locatie werden toegepast tot het verleden. 

CBM Montfoort 
Benschop 
0348-474906 
www.cbmmontfoort.nl

Deel dit artikel