Artikel

Natuurlijk modern, natuurlijk anders

Natuurlijk modern, dat is misschien wel de beste benaming voor de bijzonder vormgegeven nieuwe productlijn speeltoestellen van eibe.

Steeds meer gemeenten werken nauwer samen met de buurtbewoners om de speelplaatsen opnieuw in te richten. Er wordt vooraf geïnventariseerd welke wensen de kinderen en omwonenden hebben voor hun speelplaats. Dit wordt verwerkt in de uitvraag naar de leveranciers. De leveranciers maken dus een ontwerp gericht op de wensen van de bewoners binnen de kaders die de gemeente stelt. Vaak mogen de bewoners en kinderen in de minicompetitie dan stemmen en kiezen voor hun favoriete ontwerp.  


Wat wij bij 
eibe hebben ervaren is dat als er wordt gevraagd om een natuurlijke uitstraling er veelal en enkel gedacht wordt aan Robinia toestellen. Dit past vaak goed, maar kan ook als te uitgesproken en te grillig ervaren worden qua vormgeving. Climbo biedt hiervoor de oplossing door een natuurlijke strakke uitstraling te combineren met een moderne robuuste look en feel. Dit past veelal zeer goed in een woonwijk, en versterkt een niet alledaagse uitstraling.  

Dynamisch gebruik 

Climbo is een krachtige lijn speeltoestellen waarbij strakke ronde palen met robuuste diameter kris kras door elkaar een toestel vormen. Je moet wel even goed kijken hoe een toestel nu is opgebouwd, en hoe je het moet gebruiken. Juist dat is het unieke, weer eens wat anders in het speelaanbod. Inmiddels zijn de eerste projecten gerealiseerd, met zeer positieve resultaten: blije kinderen, blije bewoners en opdrachtgevers die trots zijn op hun nieuwe speelterrein. Zo ook in gemeente Capelle aan den IJssel, waar 3 leveranciers de speellocatie het park Schollebos - Ravottia mochten ontwerpen. Het kindercollege heeft uiteindelijk de keuze gemaakt voor eibe. De kinderen gaven aan dat er heel veel speelmogelijkheden in zitten zoals veel klimmen en klauteren, maar ook een podium, een chillplek, en diverse schommel en draai-elementen. Het totaalplaatje gaf de doorslag.  


Dit artikel is verschenen in Straatbeeld 03/2020. Lees meer van Straatbeeld in onze digitale bibliotheek
 

Deel dit artikel