Artikel

Heavy Harry: slimme persmodule voor ondergrondse afvalcontainers

Heavy Harry is een innovatieve persmodule voor ondergrondse afvalcontainers en is ontwikkeld door het bedrijf Mr. Fill. “We kunnen de persmodule op alle 180.000 ondergrondse containers in Nederland aansluiten”, vertelt Theo Kik, directeur van Mr. Fill.

Veilig, modulair en betaalbaar. Dat zijn de drie innovatieve basiselementen voor de ontwikkeling van de Heavy Harry. “Het is een super veilig systeem”, begint Kik te vertellen. “Zo zit er een safety lock op met een valbeveiliging voor kinderen. De geïntegreerde weegmodule zorgt ervoor dat het afval precies gewogen kan worden. Door middel van het plaatsen van een slimme persmodule kan er drie tot zeven keer meer afval opgeslagen worden in een ondergrondse afvalcontainer. Het grootste voordeel is dat de slimme ondergrondse persmodule in zowel nieuwe als bestaande ondergrondse containers geplaatst kan worden.” Mr. Fill heeft inmiddels drie patenten op de slimme persmodule.

Goedkoop en onderhoudsarm

Mr. Fill ontwikkelt sinds 2016 verschillende slimme afvalbakken en persmodules voor de openbare ruimte, zowel boven- als ondergronds. De verschillende producten van het bedrijf worden inmiddels in zo’n dertig landen afgenomen. Kik merkte dat er veel vraag was naar een slimme persmodule. “We hebben een marktonderzoek gedaan naar perscontainers. Gemeenten gaven vooral aan dat het onderhoud en de aanschafprijs vaak een struikelblok is. Ook de stedelijke omgeving vraagt om extra afvalcapaciteit. Omdat in die gebieden beschikbare ruimte schaars is, zorgt dit voor de nodige belemmeringen. De Heavy Harry is de perfecte oplossing. De aanschafprijs van onze module is goedkoper dan een nieuwe ondergrondse perscontainer en ook nog eens onderhoudsarm. Een nieuwe perscontainer kost al gauw 25.000 euro. Gemeenten kunnen onze slimme persmodule voor zo’n negenduizend euro aanschaffen.” Het bedrijf kreeg zoveel aanvragen van geïnteresseerde gemeenten dat er een demotour gehouden wordt. “We gaan dan langs bij de verschillende gemeenten om te laten zien hoe onze module precies werkt. Inmiddels hebben zich al twintig gemeenten hiervoor aangemeld.”

Via de Smart City Manager kunnen gemeenten real time meekijken in alle afvalbakken. Kik: “Door de Heavy Harry te koppelen aan ons platform kun je exact zien wanneer de container vol is. Door de verschillende Heavy Harry’s aan elkaar te koppelen via de Smart City Manager, krijgt de chauffeur automatisch advies welke route hij moet rijden. Zo kun je als gemeente zo efficiënt mogelijk containers legen zonder dat vuilniswagens overbodige afstanden hoeven af te leggen. Je hebt dus veel minder CO2-uitstoot.”

Mr. Fill
Culemborg
0345 52 48 81
www.mr-fill.com

Deel dit artikel