Artikel

Een bank waarbij de zitter de richting bepaalt

De IDO van het Franse fabricaat Aubrilam is een duurzame designbank met een kantelbaar rug- en zitvlak van 98 graden. Door zijn functionaliteit en creatieve uitstraling is de IDO uitermate geschikt voor toepassing in de openbare ruimte.

Het rug- en zitvlak kan zo worden gekanteld dat de bank een effect als een waaier krijgt. De gebruiker bepaalt zelf zijn zitrichting. Het duurzame hout is afgewerkt met drie lagen tonnelier houtbeits en de bank heeft een elektro-gegalvaniseerde staalconstructie en is daarna zwart gepoedercoat.


Door te spelen met verschillende afmetingen - van 1 stoel tot bijvoorbeeld een 6-zitsbank - creëer je een visueel verschil in een bepaalde ruimte.


De IDO-bench is een ontwerp van de uit Hongarije afkomstige en in Dubai werkzame Anna Szonyi. IDO was finalist bij de Design Europe Awards en de jury benadrukte het aanpassingsvermogen en de dynamische eigenschappen, evenals het vermogen om op verschillende locaties te worden afgestemd en aangepast te worden aan ander gedrag en menselijke interactie.

 

Deel dit artikel