'Onze klanten ontzorgen, dat vinden wij belangrijk´

donderdag 16 december 2021
timer 3 min
“We groeien als kool”, vertelt Paul van der Werff (eigenaar en directeur van RXLight) lachend vanachter zijn bureau. “We zijn gevestigd in de gemeente Langedijk en dat is toch een soort van 'koolhoofdstad' van Nederland. Onze centrale ligging is perfect: vanuit hier bedienen we heel Nederland. En we breiden onze activiteiten nog verder uit.”

Met landbouw heeft RXLight echter niets te maken; het bedrijf heeft zich sinds 2013 ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende leveranciers van verlichtingsproducten. “We focussen ons hoofdzakelijk op vandaalbestendige verlichtingsoplossingen. Onze opdrachtgevers komen uit heel Nederland: bouwbedrijven, architectenbureaus, installatiebedrijven en adviesbureaus. Maar ook onder andere gemeenten, onderwijsinstellingen en mkb-bedrijven kunnen wij rekenen tot onze klantenkring. Door deze diversiteit aan opdrachtgevers kunnen we inmiddels voor ieder verlichtingsvraagstuk een passende oplossing leveren. En door onze ervaring kunnen we dat vaak voordeliger en sneller doen dan onze collega's. Onze klanten ontzorgen, dat vinden wij belangrijk.” 

Verrassende eindresultaten 

Naast de vandaalbestendige collectie biedt RXLight ook fraaie oplossingen voor het aanlichten van pleinen, wegen, parken en andere openbare gebieden. “Door ons grote variatie aan verlichtingsproducten kunnen we de omgeving een uniek karakter meegeven. Wij adviseren en denken graag mee met onze opdrachtgevers - vaak al in een vroeg voortraject. Deze samenwerkingen leveren vaak prachtige en verrassende eindresultaten op.”
 

culemborg openbare verlichting
Een opvallend ontwerp van Wurck Architecten: deze twee stalen zuilen, opgebouwd uit conische elementen, verlichten een toegangsbrug naar een nieuwe woonwijk in Culemborg 

Energietransitie 

Van der Werff: “Door de wereldwijde energietransitie zijn we ook bij RXLight gaan nadenken over hoe we onze collectie kunnen vergroenen. We zijn dagelijks actief bezig om te kijken hoe we de nieuwste technieken kunnen toepassen: van zuinige ledlichtbronnen tot armaturen die van recyclebaar materiaal zijn gemaakt. Het lage energieverbruik van onze verlichting is voordeliger voor onze klanten en draagt bovendien bij aan duurzame doelstellingen – van ons en die van hen. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Door deze sustainability in onze bedrijfsvoering te verwerken hebben we – samen met onze medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers – al diverse verbeteringen weten te realiseren en daar zijn we trots op!” 

Eigen staalbedrijf 

Door de nauwe samenwerking met het staalbedrijf CMS biedt RXLight de klant volop mogelijkheden voor maatwerkartikelen. Van der Werff: “Het staalbedrijf is al enkele jaren onderdeel van RXLight en in hetzelfde pand gevestigd. Daardoor houden we de spreekwoordelijke lijntjes kort en kunnen we snel schakelen. We kunnen bij wijze van spreken op de dag van eindmontage bij onze klant nog wijzigingen doorvoeren. Daarmee kunnen wij onze opdrachtgevers nog meer ontzorgen. Bovendien biedt het ons ook de mogelijkheid om speciale projecten uit te voeren. Zo plaatsten we bijvoorbeeld voor de gemeente Culemborg twee opvallende zuilen met ledverlichting bij een nieuwe woonwijk. 

amstdam verlichting
Het busstation Noord in Amsterdam is in samenwerking met Ko Hartog voorzien van ruim 300 armaturen. Deze zijn op de hechtingszijde van het beton geplaatst, waardoor een ruimtelijk effect is ontstaan 

Toekomst 

Over de vraag hoe de toekomst van RXLight er de komende jaren uitziet is Van der Werff duidelijk: “Wij zullen ons blijven doorontwikkelen om onze opdrachtgevers het allerbeste aan verlichtingsoplossingen te bieden. Samen met een uniek assortiment armaturen van (inter)nationale topmerken en eigen productie, professioneel advies, een sustainable bedrijfsvoering en onze hoge servicestandaard zijn wij helemaal klaar voor de toekomst.” 
 
RXLight 
Broek op Langedijk 
072 21 00 333 
https://www.rxlight.nl/ 

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

Bewegingssensoren laten gemeente Helmond maximaal besparen

3 apr om 09:57 uur

De gemeente Helmond is al zo’n tien jaar bezig met het ‘verslimmen’ van de openbare ruimte. Op het gebied van…

Lees verder »
flash_onNieuws

Zó maak je impact in je eigen gemeente

25 mrt om 09:41 uur

Wil jij ook je gemeente mooier, groener en slimmer maken? Kom naar de kennissessie van Signify op 16 april in…

Lees verder »
flash_onNieuws

An ode to darkness, speciale editie van 'Scape Magazine

19 mrt om 13:32 uur

'Scape, het internationale tijdschrift voor landschapsarchitectuur en stedenbouw - wijdt een gehele editie aan…

Lees verder »
descriptionArtikel

Minder is meer voor duurzame buitenruimtes

8 mrt om 09:12 uur

Een fraaie, goed ontworpen buitenruimte speelt een cruciale rol in hoe we een stad, dorp, of landelijk gebied…

Lees verder »
rrrrrrrr
descriptionArtikel

Innovatie in openbare verlichting: doorontwikkeling armaturen

20 jan om 10:00 uur
De rol van openbare verlichting in de transitie naar duurzaamheid en circulariteit is cruciaal. Het gebruik van…
Lees verder »
rrrr
descriptionArtikel

Column Chantal Verspaille: Laadpalen

19 jan om 12:15 uur
Chantal Verspaille is schepen in een Vlaamse stad en schrijft regelmatig een column voor Straatbeeld. Dit keer…
Lees verder »
eeeeeeee
descriptionArtikel

Lichtmasten die de biodiversiteit bevorderen

17 jan om 11:05 uur
Valmont komt met een nieuw product op de markt genaamd LINNÉ. Dit in samenwerking met een Frans bureau voor Design…
Lees verder »
flash_onNieuws

Ledlampen moeten zebrapaden Harlingen beter zichtbaar maken

12 jan om 12:07 uur

Op initiatief van raadslid Antoinette Berkhouwer is in Harlingen een eerste zebrapad voorzien van…

Lees verder »