'Onze klanten ontzorgen, dat vinden wij belangrijk´

donderdag 16 december 2021
timer 3 min
“We groeien als kool”, vertelt Paul van der Werff (eigenaar en directeur van RXLight) lachend vanachter zijn bureau. “We zijn gevestigd in de gemeente Langedijk en dat is toch een soort van 'koolhoofdstad' van Nederland. Onze centrale ligging is perfect: vanuit hier bedienen we heel Nederland. En we breiden onze activiteiten nog verder uit.”

Met landbouw heeft RXLight echter niets te maken; het bedrijf heeft zich sinds 2013 ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende leveranciers van verlichtingsproducten. “We focussen ons hoofdzakelijk op vandaalbestendige verlichtingsoplossingen. Onze opdrachtgevers komen uit heel Nederland: bouwbedrijven, architectenbureaus, installatiebedrijven en adviesbureaus. Maar ook onder andere gemeenten, onderwijsinstellingen en mkb-bedrijven kunnen wij rekenen tot onze klantenkring. Door deze diversiteit aan opdrachtgevers kunnen we inmiddels voor ieder verlichtingsvraagstuk een passende oplossing leveren. En door onze ervaring kunnen we dat vaak voordeliger en sneller doen dan onze collega's. Onze klanten ontzorgen, dat vinden wij belangrijk.” 

Verrassende eindresultaten 

Naast de vandaalbestendige collectie biedt RXLight ook fraaie oplossingen voor het aanlichten van pleinen, wegen, parken en andere openbare gebieden. “Door ons grote variatie aan verlichtingsproducten kunnen we de omgeving een uniek karakter meegeven. Wij adviseren en denken graag mee met onze opdrachtgevers - vaak al in een vroeg voortraject. Deze samenwerkingen leveren vaak prachtige en verrassende eindresultaten op.”
 

culemborg openbare verlichting
Een opvallend ontwerp van Wurck Architecten: deze twee stalen zuilen, opgebouwd uit conische elementen, verlichten een toegangsbrug naar een nieuwe woonwijk in Culemborg 

Energietransitie 

Van der Werff: “Door de wereldwijde energietransitie zijn we ook bij RXLight gaan nadenken over hoe we onze collectie kunnen vergroenen. We zijn dagelijks actief bezig om te kijken hoe we de nieuwste technieken kunnen toepassen: van zuinige ledlichtbronnen tot armaturen die van recyclebaar materiaal zijn gemaakt. Het lage energieverbruik van onze verlichting is voordeliger voor onze klanten en draagt bovendien bij aan duurzame doelstellingen – van ons en die van hen. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Door deze sustainability in onze bedrijfsvoering te verwerken hebben we – samen met onze medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers – al diverse verbeteringen weten te realiseren en daar zijn we trots op!” 

Eigen staalbedrijf 

Door de nauwe samenwerking met het staalbedrijf CMS biedt RXLight de klant volop mogelijkheden voor maatwerkartikelen. Van der Werff: “Het staalbedrijf is al enkele jaren onderdeel van RXLight en in hetzelfde pand gevestigd. Daardoor houden we de spreekwoordelijke lijntjes kort en kunnen we snel schakelen. We kunnen bij wijze van spreken op de dag van eindmontage bij onze klant nog wijzigingen doorvoeren. Daarmee kunnen wij onze opdrachtgevers nog meer ontzorgen. Bovendien biedt het ons ook de mogelijkheid om speciale projecten uit te voeren. Zo plaatsten we bijvoorbeeld voor de gemeente Culemborg twee opvallende zuilen met ledverlichting bij een nieuwe woonwijk. 

amstdam verlichting
Het busstation Noord in Amsterdam is in samenwerking met Ko Hartog voorzien van ruim 300 armaturen. Deze zijn op de hechtingszijde van het beton geplaatst, waardoor een ruimtelijk effect is ontstaan 

Toekomst 

Over de vraag hoe de toekomst van RXLight er de komende jaren uitziet is Van der Werff duidelijk: “Wij zullen ons blijven doorontwikkelen om onze opdrachtgevers het allerbeste aan verlichtingsoplossingen te bieden. Samen met een uniek assortiment armaturen van (inter)nationale topmerken en eigen productie, professioneel advies, een sustainable bedrijfsvoering en onze hoge servicestandaard zijn wij helemaal klaar voor de toekomst.” 
 
RXLight 
Broek op Langedijk 
072 21 00 333 
https://www.rxlight.nl/ 

Meer artikelen met dit thema

flash_onNieuws

Smart Lighting; de nieuwe standaard of toekomstmuziek?

18 jul om 14:36 uur
Als leverancier van het beheersysteem MOON registreert Montad al sinds 2002 de data voor met name overheden. Waar…
Lees verder »
descriptionArtikel

Zo efficiënt mogelijk verlichten met de solar lichtmast 2.2

11 jul om 11:17 uurtimer2 min
Binnenkort lanceert Sun Park Innovation haar Solar Lichtmasten 2.2. Met deze lichtmasten kan 365 Dagen…
Lees verder »
TVOVLNL
flash_onNieuws

Tweede editie Technisch Vakblad Openbare Verlichting

6 jul om 09:34 uur
Leesvoer voor de zomer: de tweede editie van het Technisch Vakblad Openbare Verlichting is verschenen.
Lees verder »
normec 1
descriptionArtikel

Aandachtspunten bij de verankering van spandraadverlichting

5 jul om 14:19 uur
In veel stadskernen hangt spandraadverlichting. Voor de openbare veiligheid is het noodzakelijk te weten of de…
Lees verder »
descriptionArtikel

Heerenveense lichtcampagne zorgt voor meer aandacht voor donkerte

1 jul om 10:46 uurtimer5 min
De gemeente Heerenveen lanceerde in januari de publiekscampagne ´In het donker zie je meer´. Inwoners en…
Lees verder »
descriptionArtikel

OVL-monitor: vul de enquête in

1 jul om 10:41 uurtimer2 min
Bent u actief in het werkveld openbare verlichting, als overheid of marktpartij? Dan vragen wij u om mee te werken…
Lees verder »
descriptionArtikel

Eigenzinnige armatuur in zelfbouwwijk Almere Poort

30 jun om 12:49 uurtimer2 min
Almere Poort staat bekend als de grootste zelfbouwwijk van Nederland. Het Homeruskwartier in deze wijk is bijna…
Lees verder »

ELEQ opent uniek Public Connection LAB

29 jun om 10:33 uurtimer2 min
De openbare ruimte is volop in ontwikkeling. In lijn met de maatschappelijke trends zijn ook in de openbare ruimte…
Lees verder »