Bedrijfsnieuws

Grijsen ontvangt A-Label voor Pure Eco

Trots. Dat is Grijsen met de A-status voor hun nieuwe, Pure Eco bank. Dit A-label betekent dat de zitelementen voldoen aan de visie van NL Green Label en dat de Pure Eco meetbaar duurzaam is en een lage ecologisch footprint heeft.

Al sinds het begin is de specialist in straatmeubilair aangesloten bij NL Green Label. Een bewuste keuze, want als bedrijf staan ze voor duurzaamheid en zoeken zij steeds naar samenwerkingen, initiatieven en mogelijkheden om hier invulling aan te geven. Deze duurzame invulling uit zich ook in de ontwikkeling van nieuwe producten.

 

Voor de Pure Eco heeft Grijsen bewust gekozen voor 100% FSC® gecertificeerd Hollands hout uit bossen van Staatsbosbeheer. Voor Staatsbosbeheer is duurzaam oogsten, naast beschermen en beleven, een vorm van benutten. Door de samenwerking met Grijsen krijgt dit hout een nuttige toepassing in de vorm van de Pure Eco bank en gaat het nog jaren mee. De opgeslagen CO2 blijft zo nog steeds in het hout vastgelegd. Het onderstel van de buitenbank wordt volledig uit Cortenstaal vervaardigd. Deze zuivere staalsoort heeft een roestkleurige ‘oxihuid’ die ervoor zorgt dat zuurstof niet bij het dieper liggende materiaal kan. Hierdoor vertraagt het roestproces en wordt de levensduur vergroot.


Circulaire economie

De producten van Grijsen worden allemaal weldoordacht ontworpen en geproduceerd met een lange levensduur en bestendige materialen. Ook zijn ze modulair opgebouwd. Hierdoor kan, indien een onderdeel kapot is, alleen dit onderdeel worden vervangen en niet het gehele product. Tevens past
Grijsen het principe van de circulaire economie toe. Zo ook in deze Pure Eco bank. De bank kan na de levensduur retour worden genomen door Grijsen. Afhankelijk van de staat van het hout, wordt het hout weer verwerkt in een bank of recyclet en bijvoorbeeld nuttig toegepast als houtsnippers in
bospaden. Het Cortenstalen onderstel krijgt, afhankelijk van de staat, weer een tweede leven als onderstel van een bank of wordt weer teruggebracht in de keten als grondstof voor nieuw staal.

 

Het duurzaamheidspaspoort biedt voordeel Het duurzaamheidspaspoort van NL Greenlabel geeft de mate van duurzaamheid van producten en diensten voor de buitenruimte weer. Het kent zeven duurzaamheidsindicatoren; herkomst, samenstelling, productiewijze, levensduur, onderhoud, energie en einde levensduur. Door als bedrijf gebruik te maken van duurzame producten die gelabeld zijn met NL Greenlabel A of B maken kans op fiscaal voordeel via de MIA/Vamil-regeling. Voor deze A- of B-label producten geldt de mogelijkheid van 75% willekeurige afschrijving en 27% belastingaftrek voor de  investeringskosten. Dit maakt het nog aantrekkelijker om de buitenruimte duurzaam in te richten.

Deel dit artikel