Bedrijfsnieuws

Brandveiligheid in openbare ruimtes

Het belang van goede brandveiligheid bij openbare ruimtes mag niet worden onderschat. Een brand kan plotseling ontstaan, en vaak ligt de oorzaak ervan in een onverwachte hoek.

Het is daarom van groot belang dat een bedrijfspand zo brandveilig mogelijk is. Op die manier heeft iedereen de kans veilig uit het pand te komen, en vallen er geen gewonden. Ieder bedrijf heeft de veiligheid bij een brand zelf in de hand. Goede brandalarmen en veilige vluchtroutes met kooiladders zijn daarom essentieel.

Als eigenaar of huurder van een openbare ruimte moet optimale veiligheid kunnen worden gegarandeerd voor iedereen die gebruik maakt van de ruimtes. Er zijn veel regels rondom de brandveiligheid van panden. Als al deze regels worden nageleefd kan de veiligheid bij brand zo goed mogelijk worden verzekerd. De regels rondom de brandveiligheid zijn duidelijk. Er moeten genoeg nooduitgangen zijn, en de deuren van de nooduitgangen moeten te allen tijde vrij zijn van enige vorm van obstakels. Bovendien moet aan alle eisen worden voldaan van de aanwezigheid van installaties voor brandmelding. Met goede brandmelders kan een beginnende brand zo snel mogelijk worden opgespoord, en kan het gebouw zo snel mogelijk worden ontruimd. Goede brandblusmiddelen en noodverlichting voor in situaties waarin paniek ontstaat mogen ook niet ontbreken.

Goede vluchtroute met kooiladders

Deze maatregelen zijn niet alleen belangrijk voor de veiligheid van iedereen in het gebouw. Als niet aan de eisen wordt voldaan kan een verzekeraar bij een brand de keuze maken het geleden verlies niet uit te keren. Voor bedrijven is het daarom nog belangrijker de regels op te volgen. Voor de hoogste veiligheid in het geval van brand in een gebouw moeten goede vluchtroutes aanwezig zijn. Om zo goed en snel mogelijk te kunnen vluchten is het belangrijk te investeren in kooiladders. De website kooiladderspecialist.nl heeft een ruime keuze aan trappen voor veiligere openbare ruimtes. Wacht dus niet tot het te laat is, en investeer nu in een goede kooiladder. Met het advies van kooiladderspecialist lukt het ieder bedrijf te voldoen aan de hoge brandveiligheidseisen.

Deel dit artikel