Nieuw beweegplein met chillzone voor vmbo De Goudse Waarden

vrijdag 15 april 2022
timer 3 min
Het logo ‘Gezonde School’ prijkt trots op de gevel van het gebouw. Werken aan gezondheid op school loont! Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt De Goudse Waarden voor actieve en gezonde leerlingen en een veilige schoolomgeving. De nieuwe inrichting van het schoolplein van het vmbo aan de Kanaalstraat stimuleert gezond gedrag en daagt de leerlingen uit om meer te bewegen, te sporten en natuurlijk ook te ontspannen.

Het voorheen sobere schoolplein is omgetoverd in een sportief beweegplein, met 2 sportcourts waarop vrijwel iedere sport gespeeld kan worden. Na inspanning is het tijd voor ontspanning in de verschillende zit- en chillruimtes. Er zijn centrale ontmoetingsplekken gecreëerd waarbij de stand van de zon mede bepalend was voor de locatie. Een wens was dat er meer ‘groen’ zou worden toegevoegd. En aan de zijkanten van het plein moesten uitnodigende zitplekken worden gecreëerd.

Nieuwe uitstraling 

Naast de buitenruimte hebben ook de centrale hal en de gangen een metamorfose ondergaan. Van een vrij eenvoudige inrichting naar een heerlijk inspirerende omgeving. Directeur, beheer en organisatie, Jan Evengroen had een aantal belangrijke uitgangspunten geformuleerd voor het ontwerp en de inrichting. Zoals stevige, onderhoudsvrije materialen en de kleuren moesten matchen met de huisstijl. Ook moesten er overal gezellige zithoeken gemaakt worden in vaste opstellingen.

Visualisatie ontwerpen

Tjinco is vanaf de ontwerpfase betrokken geweest bij de inrichting van de gemeenschappelijke binnen- en buitenruimtes. Wij hebben de vertaling naar een drietal ontwerpen gemaakt waarin alle ideeën en wensen van de school terugkwamen. Dit gaf de school een goed beeld hoe het eindresultaat er uiteindelijk zou komen uit te zien. Dit heeft enorm geholpen in de eindbeslissing maar ook om draagvlak te creëren bij alle betrokkenen. Na gezamenlijke afstemming, verfijning van de ontwerpen en rekening houdend met het budget is het startsein voor de inrichting gegeven.

meubilair

Duurzaam meubilair voor binnen en buiten

Picnic HPL Picknicktafel Er is gekozen voor duurzaam meubilair, passend bij de huisstijlkleuren van de school. De toegepaste HPL Picknicktafels bieden 6 tot 8 comfortabele zitplekken en zijn bijzonder sterk. Het tafelblad is gemaakt van hogedruklaminaat, glad en niet poreus, waardoor het hygiënisch en makkelijk schoon te houden is. En de kleurkeuze is reuze! Onze Oostenrijke leverancier Miramondo levert deze tafels in maar liefst 19 kleuren.

Loop Arc Bank Ook de rode en oranje Loop Arc banken van onze Deense leverancier out-sider nodigen kinderen uit om te chillen, te lezen en te lunchen. De fraai vormgegeven gebogen elementen zijn onderling koppelbaar. Door 3 Arc banken in een rondje aan elkaar te koppelen ontstaat er een knusse cirkelbank. De banken zijn vervaardigd uit polyethyleen en zijn door de veilig afgeronde vormen zeer kindvriendelijk.

Alvium Plantenbak & Modo Bank

Meer dan 10 mega grote plantenbakken fleuren het schoolplein op. Deze enorme esthetische boombakken uit de Spaanse Fábregas collectie zijn echte eyecatchers. De keuze is gemaakt om kleine boompjes te planten in deze rode en oranje Alvium potten. Op speelse wijze is er ‘groen’ toegevoegd en passen de bakken perfect bij de vrolijke Modo bankjes. Zowel de boombakken als de Modo banken zijn gemaakt van polyethyleen, zijn duurzaam en gaat jarenlang mee. Het oppervlak is sterk, UV-bestendig en bestand tegen elk weertype.

greenpoint

Sport & Spel

De twee prachtig vorm gegeven sportcourts zijn ontworpen door onze samenwerkingspartner zoneparc.nl. Op deze courts kunnen er meer leerlingen tegelijk verschillende teamsporten beoefenen. Naast de velden is er een Fitstation en een Tafeltennistafel te vinden op het beweegplein. Het Fitstation sporttoestel stimuleert de leerlingen tot lichaamsbeweging. Op dit fitnessapparaat kunnen 16 verschillende workouts worden gedaan, zoals: krachtoefeningen, stretching of gewoon voor het plezier. Ook kunnen de leerlingen vanaf nu een potje tafeltennis spelen op het schoolplein. De Pingo tafeltennistafel nodigt uit tot een balletje slaan en bewegen. Deze professionele tafel is sterk, duurzaam en gaat jarenlang mee.

Bekijk hier het hele assortiment van Tjinco

Meer artikelen met dit thema

person_outlineBlog

Column Ton Kooymans: Hoogste tijd voor verandering

26 sep om 13:37 uur
Het valt me op dat met name in de zuidelijke landen veel gemeenten hun openbare ruimte weloverwogen en smaakvol…
Lees verder »
descriptionArtikel

Straatmeubilair van bamboe wint terrein in de openbare ruimte

19 sep om 13:30 uur
Bamboe is een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout en daarnaast een hernieuwbare grondstof. FURNS…
Lees verder »
descriptionArtikel

Nieuwe speeltoestellenlijn van gerecycled kunststof op Vakbeurs Openbare Ruimte

19 sep om 12:54 uur
Jaarlijks richt BOERplay de openbare ruimte in voor onder andere gemeentes, recreatiebedrijven, scholen en…
Lees verder »

Appartementencomplex met leeftuin in Gerbrandystraat in Utrecht

17 jun om 13:00 uurtimer3 min
Op de plek van het voormalige belastingkantoor aan de Gerbrandystraat in Utrecht staat een nieuw…
Lees verder »
descriptionArtikel

‘Omarm de circulaire economie, dan doen de inwoners dat ook’

30 mei om 12:51 uurtimer3 min
Straatmeubelfabrikant Falco maakt al jaren duurzame producten voor de openbare ruimte. Het familiebedrijf zet zich…
Lees verder »
descriptionArtikel

Parken in Leiden zorgen voor groen en blauw om de stadskern

14 apr om 11:53 uurtimer4 min
Een historisch rondje om de bijna 400 jaar oude binnenstad van Leiden; met de oplevering van het Lakenpark is het…
Lees verder »
descriptionArtikel

Mobiliteitshubs as a service

3 apr om 21:17 uurtimer2 min
De mobiliteitshub is hét middel om (stedelijke) gebieden in de toekomst leefbaar en bereikbaar te houden. Maar…
Lees verder »
person_outlineBlog

Smart City, Smart Mobility, Smartphone vragen om Smart Choices

29 mrt om 11:37 uurtimer3 min
Heden ten dagen wordt alles gemeten en uitgedrukt in cijfers en euro’s. Rondje 29,04 sec, 812 bezette…
Lees verder »