Nieuws

Trafficosaurus Leiden verlicht

Het is nu een maand geleden dat de beeldengroep Trafficosaurus luminoso op de rotonde bij de LUMC-parkeergarage in Leiden is neergezet. Het is zonder vergunning geplaatst en daarom is gelijk ook een een online enquete gestart. Dit laatste maakt het project uniek.

Trafficosaurus Leiden verlicht

 

Nieuw en vooruitstrevend


Het publiek wordt direct gevraagd hun mening over het kunstwerk te geven; een manier van participatie die buiten de kunst zeer gebruikelijk is geworden de laatste jaren. Voor kunst in de openbare ruimte is deze benadering nieuw en vooruitstrevend.

500 Facebookvrienden


De resultaten van de eerste maand zijn overweldigend positief. 95 procent is ‘voor’. In vier weken heeft de Trafficosaurus bijna 500 Facebook-vrienden, ruim 100 volgers op Twitter en 14.000 Google-resultaten, en daarnaast YouTube-, tv- en radio-reportages op zijn naam staan. De aantallen groeien nog dagelijks, en de enquete loopt nog tot 1 september.

Permanent verblijf


Ervan uitgaand dat deze trend zich doorzet weet de maker Merijn Tinga dat \"de pure kwantiteit aan positieve reacties de gemeente moeten overtuigen van het belang van een permanent verblijf op deze rotonde. Een ander besluit zou haaks staan op de Leidse kunst- en cultuurvisie. Dit kan het moment zijn waarop Leiden landelijk laat zien dat zij zich sterk maakt voor ondernemerschap, het experiment niet schuwt en luistert naar haar burgers!\" Aldus de kunstenaar.

Bron: Webregio

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel