Nieuws

Drijfvuil Rotterdam verwerkt tot drijvend park

In de Rotterdamse Rijnhaven is deze week een drijvend park geopend van 140 vierkante meter. Het park is gemaakt van plastic dat door de Rotterdamse wateren zwierf.

Gerecycled kunststof uit de rivier kan een waardevolle grondstof zijn voor hergebruik, hoopt de gemeente hiermee aan te tonen. Het afval krijgt nieuwe waarde door er drijvende bouwstenen van te maken. Deze bouwstenen zorgen voor een nieuwe groenvoorziening: Recycled Park.

 

Het gerecyclede plastic is omgevormd tot zeshoekige drijvende bakken, waarin beplanting groeit. Het drijvende park is tevens een hotspot voor vogels, vissen en andere dieren, die hier voeding, nestruimte of beschutting kunnen vinden.

 

Initiatiefnemer Ramon Knoester van de Recycled Island Foundation vertelt: "Het water is in veel Nederlandse steden het laagste punt, waardoor afval zich helaas verzamelt in onze rivieren. Als we in de stad en in de Rotterdamse haven zorgen dat we al het plastic opvangen, voorkomen we actief de groei van de plastic soep in onze zeeën en oceanen. Rotterdam kan een schoolvoorbeeld worden voor havensteden overal ter wereld. De realisatie van de uit plastic gevormde bouwstenen is een belangrijke stap richting een plastic vrije rivier."


Kijk hier voor meer informatie

Deel dit artikel