Nieuws

Ontdek de Rotterdamse onderwereld onder je voeten

In november organiseert de gemeente Rotterdam voor de vierde keer de Maand van de Onderwereld. Deskundigen vertellen deze maand tijdens 16 activiteiten over de ondergrond en de ondergrondse uitdagingen waarvoor een stad als Rotterdam staat.

Deuren gaan open, die normaal gesloten zijn. Maak een stadswandeling door het Rotterdam van de Middeleeuwen. Bezoek de grootste basculekelder van Europa. Zie met eigen ogen wat er met het afvalwater van een half miljoen Rotterdammers en bedrijven onder de grond gebeurt. Of daal af naar het diepste punt van het ventilatiegebouw en luister naar de verhalen over de 75 jaar oude Maastunnel.

Ondergrond draagt de toekomst

De ondergrond draagt dus de toekomst. Het wordt steeds drukker onder de grond. En dat betekent dat we hard werken om in de onderwereld niet alles in de knoop te laten raken. Hoe, wat en waarom? Dat kan iedereen ontdekken tijdens de Maand van de Onderwereld. Zo wordt dinsdag 21 november een congres georganiseerd over de energietransitie en de benodigde ondergrondse aanpassingen. André Kuipers en andere sprekers gaan dan in op de vraag hoe Rotterdam, samen met bewoners, organisaties en bedrijven, werkt aan een duurzame stad in 2050.

 

Het volledige programma is te vinden op www.rotterdam.nl/maandvandeonderwereld Geïnteresseerden kunnen zich daar ook aanmelden voor de verschillende activiteiten. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Deel dit artikel