Nieuws

Gemeente Gouda beste bermbeheerder 2020

De gemeente Gouda is uitgeroepen tot BovensteBesteBermbeheerder van 2020. De jury: “Op veengrond, dus extra moeilijk om resultaat te boeken. Maar het lukt wél en de aanhouder wint. Deze gemeente is een voorbeeld voor andere op rijke bodems!”

André van Kleinwee is de verpersoonlijking van het goede bermbeheer van de gemeente Gouda: hij zet zich al bijna veertig jaar in voor de natuur, insecten en vlinders. Maartje van der Veen was een van de personen die de Gemeente Gouda en in het bijzonder Van Kleinwee genomineerd hebben. Van der Veen: “Van Kleinwee is in de jaren 80 al begonnen met ecologisch bermbeheer. Bijna veertig jaar later bloeien de Goudse bermen voluit en zijn er allerlei orchideeënsoorten. De bermen vormen één grote ecologische hoofdstructuur, die weer verbonden zijn met grote natuurgebieden in en rondom de stad. Hij werkt nauw samen met productbeheerder Marieke van der Meer, die zorgt voor het reguliere onderhoud.”

Van der Veen heeft aan het eind van haar nominatie nog een wens: “Het zou geweldig zijn als we het belang van bloemen en planten over kunnen brengen op bewoners met versteende tuinen of alleen maar gras. Met aandacht van De Vlinderstichting krijgen we ongetwijfeld weer meer bereik om Gouwenaren te bereiken.” De verkiezing BovensteBeste Bermbeheerder 2020 is een initiatief van De Vlinderstichting in samenwerking met Stichting Groenkeur.

Bron: De Vlinderstichting 

Deel dit artikel