Nieuws

Aanmelden voor monitoring Energieakkoord-doelstellingen OVL en VRI 2015

De helft van alle overheden deed in 2014 mee met de monitoring van de Energieakkoorddoelstellingen voor de openbare verlichting (OVL) en verkeersregelinstallaties (VRI). Ook dit jaar worden overheden opgeroepen mee te doen.

Het doel van de monitoring is een totaalbeeld te krijgen van heel Nederland. Hoeveel energie is er bepaard bij OVL en VRI's, hoeveel OVL is energiezuinig en hoeveel OVL is voorzien van slim energiemanagement? Ook als een gemeente, provincie of waterschap geen energie heeft bespaard zijn de gegevens zijn de gegvens van belang voor de monitoring. Deze overheden kunnen dus ook meedoen.


Hoe meedoen?

  1. Meld u aan via monitoringovlvri.nl.
  2. Download de monitoringstool en de bijbehorende handleiding.
  3. Vul de gegevens van uw OVL en VRI’s in voor het jaar 2015 en de gegevens van peiljaar 2013 (alleen indien u dit vorig jaar niet heeft gedaan). Afhankelijk van de grootte van het areaal is het circa 1 tot 2 dagdelen werk. Het innvullen kan ook gedaan worden door een adviesbureau of via het IGOV.
  4. Upload het ingevulde bestand vóór 1 november weer via monitoringovlvri.nl. U ontvangt een automatische bevestiging.


Rijkswaterstaat monitort de voortgang van de Energieakkoord-doelstellingen voor OVL en VRI’s, in samenwerking met de NSVV en het IGOV. Ziut Advies, specialist op dit terrein, is in 2014 na een aanbesteding door RWS, met advisering van het IGOV, geselecteerd om de monitoring te verzorgen. Ziut Advies kan en mag uw gegevens uitsluitend voor deze monitoring gebruiken niet voor andere doeleinden. De gegevens worden eigendom van Rijkswaterstaat, die de gegevens ook uitsluitend voor deze monitoring gebruikt.


Alleen indien u daar toestemming voor geeft, worden de individuele gegevens (% energiebesparing in OVL en VRI’s, % energiezuinige OVL, % slimme OVL) van uw gemeente, provincie of waterschap gepubliceerd in de Klimaatmonitor en in de Energie-etalage. Geeft u deze toestemming niet, dan blijven uw gegevens vertrouwelijk en niet toegankelijk voor anderen.

Deel dit artikel