Nieuws

Wens voor meer groen in Druten in vervulling

De langgekoesterde wens van de gemeente Druten voor meer groen, lijkt binnenkort dan echt in vervulling te gaan. Samen met schoonmaakbedrijf Dar gaat de gemeente het straatbeeld op 80 plekken vergroenen.

Verder worden 80 plantsoenen en boomspiegels aangepakt en 60 bomen gerooid en ruim 200 ijzeren poortjes verwijderd, schrijft Omroep Gelderland. De ijzeren poortjes vormen een belemmering in het schoonhouden van de straten. Ook de inrichting en de routing door de wijk wordt anders.

Ook wijkbewoners denken mee

De locaties die aandacht verdienen zijn voorgedragen door medewerkers van Dar. Daarbij hebben verschillende wijkbewoners een buurtverbeterplan opgesteld. Hieruit bleek dat veel locaties die de Dar-medewerkers hadden aangedragen, ook in dit plan voorkwamen. Het is de bedoeling dat met de aanpak het straatbeeld niet alleen een opknapbeurt krijgt, maar ook het onderhoud vervolgens makkelijker gedaan kan worden.

Groenprojecten in omliggende gemeenten

Niet alleen in Druten, maar ook in omliggende gemeenten Nijmegen, Heumen en Berg en Dal worden verschillende groenprojecten opgestart. Deze projecten zijn waarschijnlijk wel minder groot dan in Druten en zullen vooral straatniveau omvangen. Omwonenden zullen in alle gevallen geïnformeerd worden over de werkzaamheden.

Deel dit artikel