Nieuws

Vijf kraanwaterpunten in Haarlem

Op de Grote Markt, Stationsplein, Waertmolenpad, Kleverlaan en Kleine Houtweg in Haarlem zijn deze week vijf kraanwaterpunten geplaatst. Een gratis drinkwatervoorzieining in de openbare ruimte.

Het project is een gevolg van de motie Heerlijk Haarlems Drinkwater. De Haarlemmer gemeenteraad bracht hiermee het gezonde en duurzame karakter van watertappunten onder de aandacht. Immers, op deze manier komen er minder plastic flesjes in omloop en komt er minder rommel op straat. Daarbij draagt het initiatief van de gemeente in samenwerking met drinkwaterbedrijf PWN bij aan de gezondheid van de inwoners en bezoekers van Haarlem.

 

Topkwaliteit

Joke Cuperus, directeur PWN: “Kraanwater in Nederland is duurzaam en van topkwaliteit. Het behoort zelfs tot de beste van Europa. Met een PWN-tappunt wordt het drinken van kraanwater voor iedereen nog toegankelijker. Daarnaast is het niet alleen een bijdrage aan een schoner milieu, maar wordt er ook een gezonder alternatief geboden”.

 

De kraanwaterpunten staan van maart tot en met november in de openbare ruimte. Tijdens de vorstperiode worden ze tijdelijk weggehaald en wordt er onderhoud aan gepleegd.

Deel dit artikel