Nieuws

Onderzoek naar normen voor straatmeubilair

Op Europees niveau is een voorstel verschenen voor het ontwikkelen van een norm voor straatmeubilair. Het Franse normalisatie instituut AFNOR heeft dit initiatief ingediend bij het Europese normalisatie instituut CEN. Het voorstel beschrijft de vereisten en testmethodes voor zitplaatsen bij gebruik in straatmeubilair, en zou de veiligheid en kwaliteit van dergelijke zitplaatsen moeten realiseren en waarborgen.

Belanghebbenden kunnen meepraten over dit onderwerp. Het voorstel van de Franse organisatie betreft onder meer  de algemene veiligheidsvoorschriften bij installatie en het gebruik van het materiaal, alsmede de duurzaamheid daarvan. Op Europees niveau wordt nu onderzocht of er voldoende interesse voor het voorstel en actieve participatie in het normalisatie traject is.


Eerste stap richting Europese normalisatie

Als deze ontwikkeling wordt doorgezet, is dat de eerste stap richting Europese normalisatie van straatmeubilair. Om vanuit Nederland bij deze ontwikkelingen betrokken te zijn, is NEN op zoek naar producenten, adviserende partijen in de openbare ruimte, brancheorganisaties van directe gebruikers en andere relevante organisaties of experts die zich bij de discussie willen aansluiten. De deadline voor aanmelding is 31 januari 2017, waarna mid-februari een informatiebijeenkomst gehouden zal worden.

 

Voor meer informatie over dit voorstel en eventuele deelname kunt u contact opnemen met Merel Wagner, tel.(015) 2 690 185 of afc@nen.nl.

Deel dit artikel