Nieuws

Floriade krijgt dobberend bos uit Rotterdam

Het dobberend bos wordt vanuit Rotterdam verplaatst naar Floriade Expo 2022 in Almere. Dit werk van kunstproducent Mothership is een geschenk in bruikleen van Rotterdam aan Floriade.

Het Dobberend Bos werkt niet alleen vergroenend in de stad, het kunstwerk vraagt ook aandacht voor klimaatadaptatie, innovatie, gezondheid en bewustwording van het belang van groen bij kinderen en volwassenen. "Het Dobberend Bos past in het thema Growing Green Cities van Floriade. Het is een waardevolle toevoeging aan het rijke kunst- en cultuurprogramma van de Expo. We zijn blij dat de bomen een mooie plek bij Floriade krijgen", vertelt Sven Stimac, COO Floriade Expo 2022. Het Dobberend Bos dreef vijf jaar in de Rijnhaven in Rotterdam.

Oproep

Van den Berk Boomkwekerijen heeft de iepen ter beschikking gesteld. "We halen bomen uit hun gebruikelijke context om de nieuwsgierigheid van bezoekers te wekken. Enerzijds is het een oproep om goed voor bomen te zorgen, ze zijn immers essentieel voor het leven. Anderzijds vragen we aandacht voor de klimaatverandering. Als we niet oppassen, dobberen bomen door de zeespiegelstijging straks echt op het water", zo zegt Anneke de Jong, van Van den Berk Boomkwekerijen

De zeeboeien van het kunstwerk kwamen beschikbaar toen Rijkswaterstaat alle stalen Noordzeeboeien verving door kunststof exemplaren. GKB Groep heeft het Dobberend Bos technisch uitgewerkt en geproduceerd en verzorgt de verscheping en plaatsing. 

Deel dit artikel