Nieuws

Welke Nederlandse stad wordt European City of Trees 2018?

De European Arboricultural Council gaat volgend jaar wederom op zoek naar de European City of Trees. In 2018 vindt deze verkiezing in Nederland plaats, tijdens de Nederlandse Boominfodag.

De prijs is in het leven geroepen om de Europese boomverzorging te profileren door het onderscheiden van innovatieve boomprojecten die ondersteund worden door goed management, ‘best practice’ en educatie/burgerparticipatie. Daarmee wil EAC het bewustzijn verhogen van het belang van bomen in stedelijke gebieden. De award wordt uitgereikt aan de gemeenten die toonaangevende activiteiten ontplooit in boombeleid en -beheer. Gemeenten die in aanmerking willen komen voor de prijs kunnen zich melden bij branchevereniging VHG

 

Mocht een Nederlandse gemeente de prijs in de wacht slepen, dan wordt het de opvolger van Amsterdam, die in 2012 de prijs ontving voor haar actieve aanplantbeleid en bijzondere iepencollectie. Sinds 2012 won geen enkele Nederlandse gemeente de award. In 2016 mocht het Zwitserse Winterthur zich European City of Trees noemen, dit jaar valt die eer te beurt aan Trnava uit Slowakije.

Deel dit artikel